AcasăNoutăţi201028 Iunie: Caravana Gutenberg la final

Caravana Gutenberg la final

Librăria Gutenberg a organizat miercuri, 24 iunie, de la ora 12.00, extragerea celor 4 câştigători participanţi în cadrul Caravanei Gutenberg, organizată în perioada 1 martie-24 iunie 2010.
Scopul caravanei a fost acela de a stârni interesul elevilor pentru lumea cărţilor. Caravana Gutenberg a poposit în mai multe instituţii de învăţământ din municipiul Oradea printre care Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul National Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul Teologic Greco - Catolic, având 2 activităţi principale: întâlnirea elevilor cu un scriitor de succes, precum şi expoziţii de cărţi şcolare cu vânzare, adresate atât elevilor, cât şi profesorilor.
Evenimentul s-a încheiat cu ocazia împlinirii a 612 ani de la naşterea lui Johann Gutenberg, metalurgist şi inventator german, renumit pentru contribuţia sa remarcabilă la tehnologia tiparului şi, totodată patronul librăriei.
În urma extragerii efectuate de către scriitorul şi eseistul Ioan F. Pop, respectiv actorul şi poetul Ciprian Ciuciu, au ieşit următorii câştigători: Vereş Raluca Gabriela - CN Iosif Vulcan; Burlău Renata - Liceul Teoretic Onisifor Ghibu; Toderaş Manuela - Liceul Teoretic Onisifor Ghibu; Prof. Moca Mihaela - Colegiul Tehnic Transilvania
Premiile constau în cărţi prezentate în cadrul expoziţiei.
Raluca Naom