AcasăNoutăţi201724 Aprilie: COMUNICAT Colecta de Paşti

COMUNICAT Colecta de Paşti

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat Colecta de alimente pentru copiii din centrele de zi în perioada postului Paştelui. Începând cu 5 martie, în fiecare duminică a postului, colecta de alimente s-a desfăşurat la Mănăstirea Maica Domnului din Rogerius şi la Catedrala Sfântul Nicolae din centrul oraşului iar începând cu 17 martie până în 14 aprilie 2017, în centrele comerciale Era Shopping Park şi Selgros Cash & Carry.
Colecta de Paşti din biserici: 114 litri de ulei, 134 kilograme de făină, 46 kilograme de orez, 98 kilograme de zahăr, 79 kilograme paste făinoase. Pe lângă produsele mai sus-menţionate, au fost colectate şi multe alte produse: fructe, dulciuri, produse lactate etc. Valoarea totală estimată a alimentelor colectate este de peste 2100 lei. Unele persoane au preferat să facă donaţii în bani, suma totală colectată la biserici fiind în valoare de 6260 lei.
Colecta de Paşti din Selgros Cash&Carry şi Era Shopping Park: 186 litri de ulei, 249 kilograme de făină, 222 kilograme de orez, 165 kilograme de zahăr, 213 kilograme paste făinoase, 230 conserve. Pe lângă produsele mai sus-menţionate, au fost colectate şi multe alte produse: fructe, dulciuri, produse lactate etc. Valoarea totală estimată a alimentelor colectate este de peste 6600 lei. Unele persoane au preferat să facă donaţii în bani, suma totală colectată la centrele comerciale fiind în valoare de 2505,6 lei.
În activitatea de colectare a alimentelor pentru copiii din centrele de zi au fost implicaţi 125 de voluntari, care au desfăşurat 623 de ore de voluntariat.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte tuturor celor implicaţi în această colectă, voluntarilor şi, în special, persoanelor care au făcut o faptă bună şi îi asigură pe donatori de faptul că toate donaţiile vor ajunge acolo unde este mare nevoie de acestea.