AcasăNoutăţi201010 Iunie: În vizită la Caritas Eparhial Oradea

În vizită la Caritas Eparhial Oradea

În perioada 27 mai – 3 iunie 2010, Caritas Eparhial Oradea a primit vizita partenerilor din Caritas Rimini, Italia. Delegaţia partenerilor italieni, din care au făcut parte patru fete şi trei băieţi, a fost condusă de directorul Caritas Rimini, pr. Renzo Gradara.
Caritas Eparhial Oradea a propus vizitatorilor un program variat, în vederea atingerii scopului acestei deplasări: cunoaşterea de către tinerii italieni a realităţii locale, în special a activităţilor în care sunt implicaţii tinerii din România precum şi oferirea unor mărturii de viaţă şi de fapte.
Cei şapte tineri au participat ca animatori la Întâlnirea Eparhială a copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla, întâlnire organizată la Bistriţa Năsăud, în ziua de 29 mai 2010. La Bistriţa Năsăud, tinerii italieni, asemenea celorlalţi animatori, au fost găzduiţi în familii, putând astfel să cunoască mai bine comunitatea locală, dar mai ales să experimenteze realitatea locală.
În zilele de luni, marţi şi miercuri tinerii au fost prezenţi în Oradea şi au activat în cadrul asociaţiei noastre. S-au organizat în două echipe. Fetele au sortat şi au pregătit haine din depozitul asociaţiei pentru copiii dintr-un orfelinat; au distribuit masa caldă celor 30 de beneficiari care primesc zilnic un prânz oferit de asociaţie şi au făcut vizite în familiile beneficiarilor însoţind asistentul social. Băieţii au dat o mână de ajutor pentru pregătirea unui spaţiu care va fi destinat departamentului de voluntariat.
Tinerii italieni fac parte din Serviciul Civil şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Caritas Rimini. Cele câteva zile petrecute aici i-au adus în contact direct cu realitatea din România şi le-au deschis interesul pentru ţara noastră şi cultura română.
Această vizită a creionat calea unei potenţiale colaborări în viitor între cele două organizaţii partenere, prin exprimarea interesului tinerilor de a efectua în viitor Serviciul Civil în România.