HomeNotizie20174 Aprile: Liceeni care "plantează" fapte bune pentru Caritas Eparhial Oradea
Libreria Gutenberg
Assitenza medicale
Contatto

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Liceeni care "plantează" fapte bune pentru Caritas Eparhial Oradea

În săptămâna 27 – 31 martie, elevii de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi-au deschis sufletele înspre familiile nevoiaşe din Oradea. Aceştia, sub îndrumarea doamnei profesoare Creţiu Florica, au luat parte la colecta de alimente organizată de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, cu scopul de a-i ajuta pe cei din familiile cu situaţie materială precară. Doamna profesoară, fiind însăşi dumneaei voluntară la Caritas, i-a încurajat pe elevi să facă o faptă bună, ba chiar să activeze şi ei ca voluntari, în viitor.
„Ne-am mobilizat în timp record pentru a răspunde apelului formulat de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, declară doamna profesoară Creţiu Florica, deoarece am vrut să venim în sprijinul elevilor proveniţi din familii vulnerabile şi aflaţi în imposibilitatea de a-şi depăşi prin forţe proprii problemele, dar şi pentru a ajuta acele persoane fără adăpost ce sunt susţinute prin oferirea unei mese calde. Vrem să adăugăm că am rămas plăcut surprinşi de răspunsul rapid şi consistent al elevilor noştri, dar şi de totala disponibilitate şi deschidere de care au dat dovadă conducerile celor două colegii, mai exact dl director Nicoară Florin şi dna directoare Muntean Livia-Cătălina, cărora ţinem să le mulţumim pe această cale. Contribuţii consistente în concretizarea acestui proiect de voluntariat şi-au adus elevii din clasele a IX-a D, a XI-a A şi a XI-a G din Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, dar şi elevii claselor a IX-a J, secţia maghiară şi a X-a C din Colegiul Naţional Mihai Eminescu, lor adăugându-li-se elevi din alte clase ale celor două instituţii de învăţământ, cărora vrem să le aducem sincere mulţumiri pentru gesturile lor frumoase.”
„A fost o experienţă care ne-a făcut să înţelegem că voluntariatul înseamnă a ajuta necondiţionat oamenii aflaţi în momente grele. Voluntariatul înseamnă mai mult investiţie în propria persoană, oferindu-ţi timpul, energia şi sufletul pentru o cauză. În schimb, acumulezi experienţe de neuitat, cunoşti persoane noi, îţi dezvolţi lucrul în echipă şi capacitatea de a gestiona resursele sau abilităţile de comunicare şi relaţionare. O nouă abordare a învăţăturii prin activităţi plăcute şi dorite de elevi este educaţia non-formală. Aceasta este diferită prin faptul că se elimină stresul catalogului şi al temelor obligatorii, totul bazându-se pe plăcerea de a cunoaşte şi de a te dezvolta, ” mai spune Diana Beleneş, de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea vă invită să participaţi la colecta de alimente sau chiar să deveniţi voluntari, completând formularul: https://goo.gl/forms/sWUnLICHyns9tcLA2.
UPDATE! 14.04.2017
- 14 l ulei;