AcasăNoutăţi20178 Martie: “8 martie” sărbătorit la Cantina Socială

“8 martie” sărbătorit la Cantina Socială

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită anual pentru a comemora atât realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor. Evenimentul coincide, ca perioadă din an, cu un nou început, semnificaţiile acestuia fiind legate şi de lupta femeilor pentru dobândirea unor drepturi. Discriminarea şi violenţa îşi fac încă simţită prezenţa în multe părţi ale lumii.
În cadrul cantinei întâlnim mame uitate de proprii copii şi adolescente abandonate de părinţi, acestea fiind cauze care au condus la consecinţe negative asupra stimei de sine dar şi asupra vieţii cotidiene.
Pentru majoritatea femeilor şi fetelor care frecventează zilnic cantina, această zi nu reprezintă neapărat o zi a bucuriei în care primesc flori şi cadouri, ci o zi ca oricare alta.
În spiritul acestei zile de sărbătoare, Ziua femeii, asociaţia a întâmpinat doamnele şi domnişoarele, beneficiare în cadrul Cantinei, cu o cutie de ciocolată având la bază intenţia de a încerca ca în această zi specială acestea să se simtă deosebite. Totodată, domnii, beneficiari a-i Cantinei, au urat “La mulţi ani” tuturor doamnelor şi voluntarelor prezente!
Ioana Ostahie
Urmăreşte-ne