HomeNews201710 February: Ziua Mondială a Bolnavului 2017

Address:

Phone:

Ziua Mondială a Bolnavului 2017

Centrul de Îngrijire la Domiciliu al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea a oferit gratuit măsurarea glicemiei şi a tensiunii arteriale joi, 9 februarie 2017, cu ocazia celei de-a VII-a ediţie a Zilei Mondiale a Bolnavului.
Această acţiune s-a adresat tuturor persoanelor cu categorii de vârstă diferită, din municipiul Oradea. Persoanele doritoare au fost întâmpinate cu căldură de către asistenţii medicali şi asistentul social, la sediul serviciului situat pe strada Mihai Pavel nr.2, în intervalul orar 08:00- 12:00.
Pe parcursul acţiunii s-au prezentat 61 de persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 86 de ani, dintre care 25 de bărbaţi şi 36 de femei.
Ca în fiecare an, persoanele care prezintă un indice crescut al glicemiei şi al tensiunii arteriale în urma consultaţiei, sunt îndrumate să efectueze o vizită la medicul de familie. Comparativ cu anul anterior, numărul persoanelor la care au fost depistate probleme de acest gen a scăzut semnificativ. Dacă în anul 2016, au fost identificate 16 persoane, în 2017 au fost doar 7 cazuri. Acest fapt se datorează unui stil de viaţă sănătos al persoanelor consultate.
Cerasela Ciordaş
BE DIFFERENT!