HomeNews201727 January: Ziua Voluntarului Caritas - a XI-a ediţie

Address:

Phone:

Ziua Voluntarului Caritas - a XI-a ediţie

Cea de-a XI-a ediţie a Zilei Voluntarului Caritas, „Împreună pentru o lume mai bună„ a avut loc joi, 26 ianuarie 2017 în sala festivă a Liceului Greco - Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2016. Gazdele evenimentului au fost Denisa Here şi Marcel Răzvan Costea, voluntari Caritas Eparhial Oradea.
La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Olimpiu Todorean, vicar general, Florica Cherecheş, deputat, Ioana Florea, din partea ASCO.
Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflaţi în baza noastră de date, 285 au fost voluntari activi totalizând un număr de 6.210 ore prestate în serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, 3 premii speciale şi premiul “Voluntarul anului 2016” după cum urmează:
Premiul CANTINA SOCIALĂ
          Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. Într-un cadru familial, printr-o vorbă bună şi un zâmbet servesc prânzul beneficiarilor şi la final fac curat în sala de mese.
Premiul s-a acordat voluntarului: Andrei Horgoş.
Premiul DUŞURI SOCIALE
Fiind o activitate mai delicată, unde trebuie răbdare şi empatie, unde simţul nediscriminării trebuie să fie dezvoltat, voluntarii vin pregătiţi cu dorinţa de a le oferi cele necesare pentru igiena personale, căutând haina potrivită pentru fiecare beneficiar. Hainele sunt triate de către voluntari în funcţie de sezon şi acestea provin de la persoanele care fac fapte bune, donatorii noştri.
Premiul s-a acordat voluntarei: Viorica Florea.
Premiul ACTIVITATE CU COPIII DE LA IOANIŞ
La Ioaniş se realizează diferite activităţi cu copiii din sat. Prima voluntară de la Ioaniş se implică activ şi cu dăruire în activităţi, ajutând copiii la teme sau organizând diverse jocuri. De asemenea se implică şi în serbările şi taberele organizate pentru copii. Este o prezenţă activă şi plăcută în mijlocul copiilor, mereu cu zambetul pe buze, manifestând disponibilitate, responsabilitate şi creativitate, punând mult suflet în ceea ce face.
Premiul s-a acordat voluntarei: Lidia Bogdan.
Premiul COLECTA DE PAŞTI
Ca şi anii precedenţi, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Paşti care s-a desfăşurat în trei biserici din Oradea: Mănăstirea Maica Domnului, Biserica Sfântul Nicolae şi Biserica Sfânta Treime, şi în 2 magazine: Carrefour Era şi Selgros. Au participat 32 de voluntari, realizând un total de 243 de ore de muncă.
Premiul s-a acordat voluntarului: Marcel Răzvan Costea.
Premiul CENTRUL DE ZI GABRIELE
În anul 2016 la centrul de zi s-au implicat foarte mulţi voluntari care au contribuit semnificativ în ceea ce priveşte acordarea de sprijin pentru dezvoltarea personală a copilului. Toţi voluntarii care au frecventat centrul şi-au oferit disponibilitatea cu multă dragoste faţă de aceşti copii.
Premiul s-a acordat voluntarei: Victoria Gacsadi.
Premiul VACANŢĂ DEDICATĂ VOLUNTARIATULUI
Ca elev, poţi participa activităţi de voluntariat şi pe perioada vacanţei de vară. Elevii participă activ la activităţile de la Cantina socială pe parcursul verii. Atmosfera călduroasă de afară o regăsim şi în sufletele acestora, care întâmpină beneficiarii asociaţiei cu multă deschidere.
Premiul s-a acordat voluntarei: Denisa Fersigan.
Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
Colecta de Crăciun este o activitate deja cunoscută a asociaţiei. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strângerea de alimente în valoare de peste 9.000 de lei.
Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Munteanu.
Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Ne mândrim cu echipa Prieteni pentru un zâmbet. Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie până în luna decembrie 2016, 423 de ore de voluntariat. Meseria lor e minunată: aduc zâmbete pe chipurile celor internaţi la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, în fiecare din cele trei vizite săptămânale pe care le realizează.
Premiul s-a acordat voluntarului: David Petrică.
Premiul BRADUL COPIILOR
În noua campanie Bradul Copiilor s-au implicat 29 de voluntari care au realizat 82 de ore de voluntariat. Au fost curajoşi şi au rezistat să ţină piept frigului din decembrie pentru a strânge fonduri pentru copiii din centrele de zi. Cu ajutorul lor, s-au strâns peste 3800 de lei în această campanie.
Premiul s-a acordat voluntarei: Mihaela Roşca.
Premiul ADMINISTRATIV
Activitatea administrativă este foarte importantă pentru organizaţia noastră. Peste 40 de voluntari ne-au ajutat în acest an la diverse activităţi administrative.
Premiul s-a acordat voluntarei: Daniela Miheş.
Premiul pentru DISPONIBILITATE
Se acordă voluntarului care răspunde cu promptitudine solicitărilor asociaţiei.
Premiul s-a acordat voluntarului: Paul Todorean.
Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Acordat an de an, premiul pentru cel mai activ voluntar se acordă pentru numărul de ore prestate şi numărul activităţilor în care s-a implicat.
Premiul s-a acordat voluntarei: Cristina Diaconescu.
Premiul special VACANŢĂ DEDICATĂ VOLUNTARIATULUI
Acest premiu se acordă acelor voluntari care au oferit mai mult decât un pic din timpul lor: au organizat şi participat la Tabăra de vară pentru copiii din Centrele de zi. Le-au oferit o experienţă nouă copiilor şi au avut ocazia de învaţă foarte multe, atât voluntarii cât şi copiii care frecventează activităţile centrului de zi.
Premiul s-a acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor, Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.
Premiul special pentru PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI
Premiul se acordă pentru sprijinul acordat asociaţiei noastre în promovarea voluntariatului în rândul tinerilor.
Premiul s-a acordat voluntarei: Monica Făinărea.
Premiul VOLUNTARUL ANULUI
Pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, fiecare îşi are locul lui în asociaţie. ,,Voluntarul anului” este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite.
Premiul Voluntarul anului 2016 s-a acordat voluntarei: Ioana Georgiana Popa.
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierluţ, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Mureşan, Bianca Iacob, Liana Popovits şi Alexandra Malozsak, Sapir Barbu şi Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle şi Ionuţ Maliţa, Carla Maxim şi Cristina Diaconescu.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, doamnei director Rodica Mureşan, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi în această seară.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2016.
BE DIFFERENT!
GABRIELE CENTER