AcasăNoutăţi201626 Decembrie: Împreună aducem Crăciunul persoanelor fără adăpost

Împreună aducem Crăciunul persoanelor fără adăpost

Devenit deja o tradiţie, şi în acest an, în ziua de Crăciun, 25 decembrie, voluntarii şi angajaţii Caritas Eparhial au petrecut această sărbătoare alături de beneficiarii serviciului Cantina Socială. Prânzul festiv a fost pregătit în bucătăria cantinei sociale de către bucătarul cantinei care a primit o mână de ajutor, ca în fiecare an, din partea voluntarilor noştri preţioşi în prepararea bunătăţilor tradiţionale.
Celebrarea autentică a Crăciunului constă şi în a ne aminti cu precădere de cei singuri, de cei fără o casă, fără o masă, fără un frate, o soră, o mamă. Ştim că nu reuşim să acoperim integral aceste goluri ale sufletului acestor oameni însă facem tot posibilul să ne concentrăm asupra creării unui climat familial în această zi şi nu numai.
Aceste persoane abandonate nu au pretenţii lacome şi ştiu să-şi manifeste bucuria şi mulţumirea faţă de orice gest mic de empatie faţă de sărăcia, neputinţa şi suferinţa pe care o cară zi de zi în tăcere şi în deznădejde.
Am încercat să marcăm ziua nu doar prin preocuparea de a le acorda daruri ci efectiv prin prezenţa la masa de crăciun alături de beneficiari, prin conversaţii purtate cu aceştia şi ascultarea acestora cu interes şi răbdare. Masa le-a fost servită de către angajaţi ai asociaţiei şi voluntari. În timpul servirii hranei care a constat în aperitiv, salată de boef, ciorbă de burtă şi sarmale, aceştia au fost colindaţi de două grupe de colindători care la final le-au oferit câte un pacheţel cu dulciuri acestora.
Chipurile beneficiarilor au radiat de bucurie şi împlinire sufletească deoarece voluntarii şi angajaţii, au ales ca şi această zi să le-o dedice lor, prin participarea la masa de Crăciun.
Ioana Ostahie