AcasăNoutăţi201013 Mai: ONGFest 2010

ONGFest 2010

ONGFest – Festivalul National al organizaţiilor neguvernamentale din Romania şi-a deschis porţile şi anul acesta pentru a promova sectorul neguvernamental din Romania în perioada 7-9 mai 2010, la Bucureşti. Cu acelaşi concept ca şi anul trecut, dar mai dinamic şi atractiv, ONGFest ediţia 2010, a reunit peste 200 de organizaţii neguvernamentale, fundaţii corporatiste, companii implicate în activităţi de responsabilitate socială, instituţii publice şi donatori.
ONGFest a fost organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Banca Comercială Română şi este finanţat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe şi EEA Grants.
Sute de oameni au trecut şi pe la standul Caritas Eparhial Oradea în cele trei zile de târg. Aceştia au primit materiale şi informaţii detaliate cu privire la activităţile desfăşurate de noi: activităţile sociale (masa calda, construcţia cantinei si a casei Frenţiu, etc.), cele legate de voluntariat, activitatea clownilor şi despre Serviciul European de Voluntariat.
Caritas Eparhial Oradea a fost invitată să participe la acest eveniment de către Agenţia Naţionala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Am fost prezenţi acolo cu trei reprezentaţi ai organizaţiei dintre care un clown care a atras atenţia trecătorilor.
Ana Maria Lazar