AcasăNoutăţi201629 Octombrie: Şcoala Altfel!

Şcoala Altfel!

În timpul săptămânii ”Şcoala Altfel”, 143 de elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” au participat la seminarii de prezentare a ofertei de voluntariat a asociaţiei noastre. Prezentările s-au ţinut în sălile de curs iar ora de curs a fost şi ea ”altfel”. Elevii au aflat ce este voluntariatul, cine poate face voluntariat, când şi cum se poate face voluntariat şi nu în ultimul rând de ce să aleagă tinerii de liceu să facă voluntariat. De asemenea, tinerii au fost informaţi cu privire la oferta de voluntariat a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea: voluntariat la Cantina Socială, la Centrul de zi pentru copii Gabrielle, Colectele de alimente de Paşti şi de Crăciun, voluntariat ca şi clovn-doctor pentru copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, voluntariat pentru acţiunile de fundraising (campania 2%, loteria pentru cauze sociale, Swimathon etc.) şi voluntariat pentru promovarea asociaţiei şi a voluntariatului (târguri ONG).
Totodată, primii elevi care au ales să participe la activităţi de voluntariat în perioada 17-21 octombrie a.c., au fost tot cei de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, împreună cu profesorii lor: Man Simona cu clasa 10 C (Turism), Moca Mihaela cu clasa 12 H, Paşcalău Marcel cu clasa 9 D, Miclăuş Adriana si Miclăuş Sanda cu clasa 9 F, Torj Florina cu clasa 11 H şi Pipiş Mariana cu clasa 9 H. Elevii au testat munca de voluntariat implicându-se în activităţi la Cantina Socială şi la Centrul de zi pentru copii Gabrielle. O parte dintre elevi au fost cuceriţi de voluntariat şi au ales să participe în continuare la activităţi ca voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.