HomeNews201620 October: 17 octombrie – Lupta împotriva sărăciei

Address:

Phone:

17 octombrie – Lupta împotriva sărăciei

Data de 17 octombrie este data la care se marchează în toată lumea “Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei”.
Zeci de persoane din zona metropolitană Oradea dar şi alte persoane provenite din alte judeţe, persoane fără adăpost, suferă din cauza condiţiilor de viaţă precare. Caracterul zilei mai sus numite are menirea de a contribui la transformarea lumii noastre prin a pune capăt sărăciei în toate dimensiunile şi formele sale.
Pentru a oferi o semnificaţie deosebită, ziua a fost marcată în cadrul cantinei sociale, unde cele 50 de persoane, beneficiari ai asociaţiei, au fost servite de către Preasfinţia Sa Episcop Virgil Bercea, Vicarul General Pr. Olimpiu Todorean şi Protopopul de Oradea Pr. Gavril Buboi. Totodată, cu prilejul acestui eveniment, beneficiarii noştri, au avut parte de o prăjitură şi un pahar de suc.
Ca ei sunt mulţi alţii, tot fără case, fără haine, fără bani şi fără mâncare…nu avem cum schimba vieţile oamenilor, dar putem contribui cu puţin la efortul celor care se străduiesc să o facă, cât mai bine.
A fi sărac nu înseamnă doar a nu avea ce mânca, ce bea sau ce îmbrăca. Sărăcia cea mai mare este indiferenţa lumii faţă de tine. Îndemnul nostru este de a vă invita să acţionaţi împreună cu noi împotriva sărăciei, în fiecare zi.
Ioana Ostahie,
Asistent social