HomeNotizie201612 Luglio: Blocul DAR e pregătit pentru a primi alte familii

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Blocul DAR e pregătit pentru a primi alte familii

Inaugurat anul trecut, la finalul construcţiei sale, Blocul DAR construit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea este acum pregătit pentru a primi noi locatari. În ultimele luni, fiecare apartament a fost complet mobilat şi dotat cu echipamente electrocasnice (TV, maşină de spălat, frigider, hotă) pentru a oferi toate condiţiile familiilor care se vor locui aici pentru o perioadă de maxim 5 ani.
Blocul este situat în Oradea, pe str. Ioan Cantacuzino nr. 56. Fiecare apartament are două camere, baie şi bucătărie.
Apartamentele sunt destinate familiilor fără posibilităţi materiale şi financiare, în care unul dintre adulţi a fost crescut în sistemul de protecţie socială (casă de copii sau centru de plasament) şi e în vârstă de cel mult 35 de ani. Familia trebuie să dovedească faptul că nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local şi de asemenea că au un loc de muncă şi/sau au lucrat în ultimele 12 luni.
În perioada 12 – 31 iulie 2016, de luni până vineri între orele 9.00 – 17.00 se pot depune dosare ale familiilor interesate să locuiască în unul dintre apartamente, în Oradea, str. Ep. M. Pavel nr. 4, la Librăria Gutenberg.
Fiecare dosar trebuie să conţină:
* Copie după cartea de identitate a fiecărui adult precum şi după certificatele de naştere ale copiilor (dacă este cazul).
* Copie după Certificatul de Căsătorie (dacă există).
* Adeverinţa eliberată de către DGASPC (pentru cei crescuţi în casa de copii) sau Hotărâre de încetare a măsurii de plasament pentru cei care au fost încredinţaţi unui centru de plasament.
* Date de contact: telefon şi adresă de e-mail.
În perioada 1 – 5 august se vor face interviuri. În urma analizării dosarelor şi a interviurilor, se vor alege familiile care vor locui în bloc. Până în 10 august toţi cei care au depus un dosar vor primi răspunsul de acceptare sau respingere.
Familiile care se va muta în bloc vor semna un contract în care se vor angaja să achite lunar cheltuielile, asigurarea locuinţei şi de asemenea, să depună în contul propriu, în fiecare lună o sumă de bani (se va stabili în funcţie de venitul fiecărei familii). Economiile făcute lunar au rolul de a asigura o anumită siguranţă familiilor după ce acestea vor ieşi din bloc.
ESCI DALLA ABITUDINE!
CENTRO GABRIELE