Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi20164 Iunie: Pelerinaj la Cărbunari
Casa Frenţiu
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Pelerinaj la Cărbunari

Pelerinaj la Cărbunari

Duminică 29 mai 2016, angajaţi, voluntari şi prieteni ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, au participat alături de credincioşi din toate eparhiile greco – catolice din ţară la pelerinajul Milostivirii care s-a desfăşurat în localitatea Cărbunari, judeţul Alba.
Conştientizând faptul că pelerinajul în sine este un mod de apropiere faţă de Dumnezeu prin rugăciune, până la sosirea în Blaj, părintele Vasile Şoptea, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, a susţinut câteva momente meditative pe autocar, am recitat împreună Rozarul, s-au cântat câteva cântece, aspecte prin care am încercat să ne apropiem de atmosfera întâlnită la Cărbunari.
Ajunşi la Blaj, am pornit în procesiune şi am parcurs drumul Crucii ce urcă la capela Sfintei Fecioare de la Cărbunari, unde, la ora 10:00, s-a celebrat Sfânta Liturghie.
Acest an al milostivirii se poate asocia cu misiunea organizaţiilor Caritas, care îi sprijină pe cei săraci şi marginalizaţi sociali să recâştige un loc demn în societate prin programe de asistenţă socială şi acţiuni caritabile şi umanitare. Astfel, au participat la acest pelerinaj şi beneficiari din cadrul organizaţiilor Caritas, bolnavi, persoane cu dizabilităţi, oameni fără adăpost, alte persoane nevoiaşe.
Acest moment a fost unul deosebit cu o însemnătate aparte prin faptul că s-a dorit a fi un semn al milostivirii divine pentru societatea de astăzi.
Caritas
Direcţionează 3,5%
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS