AcasăNoutăţi20162 Iunie: Acordarea de alimente beneficiarilor Centrului de Zi din Ioaniş

Acordarea de alimente beneficiarilor Centrului de Zi din Ioaniş

În cursul lunii mai, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a venit în sprijinirea a 42 de familii beneficiare ale Centrului de Zi pentru Copii, din localitatea Ioaniş, comuna Finiş.
În urma muncii directe a asistentului social cu aceste familii, s-a constatat nevoia acerbă de acordarea unor servicii primare de specialitate, cea mai importantă fiind alimentaţia precară. Această nevoie este factorul principal care generează o serie de efecte negative asupra copilului, precum: abandonul şcolar, discriminarea copiilor în şcoli şi grădiniţe, marginalizare socială. Centrul de Zi Ioaniş, vine în întâmpinarea acestor probleme, prin asistarea a 53 de copii, oferindu-le zilnic o masă caldă şi o gustare, dorind astfel, să le satisfacă una dintre nevoile cele mai importante de sprijin pe lângă multe alte nevoi specifice vârstei.
Astfel, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a venit în sprijinul acestor familii prin oferirea a 42 de pachete de alimente care au conţinut produse alimentare de bază, precum: făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase.
Prin acordarea acestor pachete de alimente neperisabile, Asociaţia a dorit îmbunătăţirea calităţii vieţii, precum şi prevenirea scăderii nivelului de trai a familiilor dezavantajate social, beneficiare ale centrului.