AcasăNoutăţi201016 Aprilie: Ziduri pentru viitor

Ziduri pentru viitor

Încă de la demararea programului „O masă caldă” asociaţia a intenţionat construirea unei cantine sociale, în vederea pregătirii şi distribuirii în condiţii civilizate a mesei pentru beneficiari, dar până în acest moment acest lucru nu a fost posibil.
Unul dintre obiectivele construirii cantinei este extinderea serviciului dorind să avem un serviciu integrat. În sensul acesta o altă componentă a clădirii pe care o construim sunt duşurile pentru femei şi bărbaţi. Se ştie foarte bine că multe dintre persoanele fără adăpost preferă să locuiască în locuri improprii şi nu în cele puse la dispoziţie de Primăria Oradea. Acestor oameni dorim să le oferim posibilitatea de a face un dus şi de a putea îmbrăca un schimb de haine uzate dar curate.
În al doilea rând, dorim umanizarea serviciului: cantina şi sala de mese vor da posibilitatea beneficiarilor noştri să servească masa în cele mai bune condiţii. Mulţi dintre ei sunt persoane fără adăpost sau vârstnici singuri cu venituri foarte mici, persoane care nu au cu cine socializa ba mai mult, uneori nici nu au o masă a lor pe care să îşi aşeze mâncarea. Un ajutor important în acest sens îl vor avea voluntarii asociaţiei care, pe lângă aşezarea mesei şi primirea beneficiarilor vor discuta cu aceştia, le vor asculta problemele şi îi vor încuraja.
Construcţia cantinei se realizează cu sprijinul Surorile Franciscane Misionare ale lui Cristos, în str. Theodor Aman nr.1C pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Oraşului Oradea.
Pentru mai multe imagini vizitaţi secţiunea FOTOGRAFII.