HomeNews201611 May: Sfintele Paşti în familia Caritas

Address:

Phone:

Sfintele Paşti în familia Caritas

Prima zi de Paşti, prilej de sărbătoare pentru toţi creştinii, a fost un moment de bucurie şi pentru beneficiarii cantinei noastre, cărora, PSS Virgil Bercea, preşedintele asociaţiei, angajaţi şi voluntari le-au servit o masă festivă.
Momentul a prezentat o caracteristică diversă prin faptul că la prânz au luat parte nu doar beneficiarii încadraţi în serviciul Cantina Socială ci şi invitaţi ai acestora, prieteni ai beneficiarilor.
Meniul a fost unul pe măsura importantei sărbători. Atmosfera creată de cei care au servit masa a fost un exemplu demn de urmat, prin care cei serviţi au reuşit să trăiască esenţa sărbătorii, Învierea Mântuitorului nostru Isus Cristos. Bucuria născută prin acest praznic a scos în evidenţă faptul că bogăţia nu se găseşte în lucrurile materiale, cât mai mult în puterea dăruirii şi a slujirii aproapelui. Chiar dacă realitatea acestor oameni este una cenuşie şi sumbră, tradiţia organizării acestui prânz aduce cu sine şi experimentarea sentimentului de a fi împreună cu cineva, transmiţând mesajul că nimeni nu este niciodată absolut singur.
Ioana OSTAHIE
BE DIFFERENT!