HomeNews201618 February: Ziua Bolnavului la Caritas Eparhial Oradea

Address:

Phone:

Ziua Bolnavului la Caritas Eparhial Oradea

Ziua de 11 februarie 2016 a fost dedicată Zilei Mondiale a Bolnavului, ocazie cu care Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, prin Serviciul de asistenţă şi îngrijire socio – medicală la domiciliu pentru persoane vârstnice, a oferit un pachet minim de servicii medicale gratuit, prin măsurarea tensiunii arteriale şi a glicemiei. Au fost testate 80 de persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 89 de ani, dintre care 16 persoane au fost călduros invitate să efectueze o vizită la doctorul de familie, din cauza unor probleme de sănătate depistate în urma acestor verificări.
Asistenţii noştri medicali au fost prezenţi şi în cadrul Cantinei Sociale, unde au măsurat tensiunea arterială şi glicemia beneficiarilor noştri, oameni ai străzii, care s-au bucurat să audă din partea unui personal medical specializat că nu au probleme mari de sănătate şi că în pofida condiţiilor vitrege cărora se supun, fiind fără o locuinţă şi în foarte multe cazuri părăsiţi de cei dragi, sau aflându-se în neputinţa de a-şi procura singuri hrana cotidiană, aceştia au trecut cu bine peste această iarnă, sănătatea lor nefiind foarte afectată.
Toate persoanele cărora li s-au efectuat aceste analize, au primit din partea Asociaţiei un pachet de vitamina C.
BE DIFFERENT!
GABRIELE CENTER