AcasăNoutăţi20099 Noiembrie: Un milion de stele - Invitatie

Un milion de stele - Invitatie

Organizaţiile diecezane şi eparhiale Caritas din România organizează prima ediţie la nivel naţional a acţiunii intitulate “Un milion de stele”, care va avea loc în ziua de sâmbătă, de 14 noiembrie 2009, ora17.00, simultan, în 7 oraşe din ţară: Iaşi, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj, Oradea, Blaj şi Timişoara. În oraşul Oradea evenimentul este organizat de Caritas Catolica Oradea şi Caritas Eparhial Oradea, în faţa Teatrului de Stat.
Acţiunea “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas şi se desfăşoară în prezent în mai multe ţări europene, (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Elveţia), în fiecare an, înainte de Crăciun.
Scopul acestei acţiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor, şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.
Aşadar, Vă invităm să deveniţi unul din partenerii acestui eveniment al organizaţiilor Caritas din România, participând la această acţiune, sâmbătă, 14 noiembrie 2009, ora 17.00, în faţa Teatrului de Stat.
Caritas Catolica Oradea
_____________________________
Desfăşurarea evenimentului:
          La ora 17.00 se aprind lumânările;
          La ora 17.10 începe ceremonialul cu sfinţirea lumânărilor;
          Cuvântul PSS Virgil Bercea;
          Explicarea evenimentului;
          Invitarea participanţilor să ia cu ei acasă lumânările aprinse, ca semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.