HomeNotizie201616 Gennaio: Sărbătoarea Crăciunului în familia Caritas Eparhial

Telefono:

Notizie

Sărbătoarea Crăciunului în familia Caritas Eparhial

Sărbătoarea Crăciunului este considerată frumoasă şi iubită de cei mici şi mari, săraci şi bogaţi. Răspândită pe tot globul, una dintre cele mai importante sărbători a creştinilor, a fost aşteptată cu emoţie şi bucurie şi de beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Cu toate acestea, dincolo de momentul de bucurie pură manifestată pe feţele beneficiarilor, s-au observat foarte clar tristeţea profundă şi cumplita neputinţă în faţa singurătăţii.
Semnificaţia religioasă a Crăciunului este naşterea Mântuitorului Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori, sensibili şi binevoitori.
Vinovaţi sau nevinovaţi de soarta lor, acest grup vulnerabil al societăţii noastre, trebuie acceptat ca făcând parte din comunitate, fără să-i marginalizăm sau stigmatizăm.
Poate că viaţa a fost prea dură cu ei, poate că o greşeală fatală le-a schimbat complet drumul sau, poate că, pur şi simplu nu au avut noroc. Aceste persoane fără adăpost nu pot scăpa de sentimentul ghinionului aşa cum nu ar trebui ca sentimentul norocului să continue să-i urmărească şi pe ei. Când se întorc şi se uită în jur, ei văd tot ceea ce nu au, dar de care au neapărată nevoie.
De aceea, la fel ca în fiecare an, ziua de Crăciun a fost sărbătorită alături de persoanele fără adăpost, beneficiari din cadrul Serviciului Cantina Socială dar şi alături cunoştinţe sau prieteni ai acestora pentru a le aminti că nu sunt chiar singuri, că, cineva, îşi aduce aminte de ei şi în această minunată zi când toţi stau cu familiile lor şi nu doar în decursul anului.
Anul acesta au servit prânzul, în zi de praznic, un număr de 80 de persoane, cărora, li s-au oferit bunătăţi tradiţionale preparate în bucătăria Cantinei din cadrul Centrului Social Maria Rosa. Masa le-a fost servită de către PSS Virgil Bercea alături de alţi voluntari.
Nu au lipsit, nici în acest an, voluntari şi angajaţi a ACEO drept pentru care le mulţumim şi pe această cale că au fost alături de cei aflaţi în nevoie chiar şi în ziua în care, prin tradiţie, ar trebui să fie doar în sânul familiei lor şi, au ales, să fie prezenţi în sânul unei familii mult mai mari, familia Caritas şi, de ce nu, familia lui pruncului Isus Cristos.
Ioana Ostahie
ESCI DALLA ABITUDINE!