AcasăNoutăţi201524 Decembrie: Sărbătoare la Centrul de zi pentru copii Ioaniş

Sărbătoare la Centrul de zi pentru copii Ioaniş

Vineri, 18.12.2015, copiii de la Centrul de zi pentru copii Ioaniş, l-au sărbătorit pe Isus, astfel că, pentru câteva zeci de minute, cerul cu pământul s-a unit, adevăratul spirit al Crăciunului pătrunzând în mintea şi sufletul celor prezenţi. Sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare care reuneşte familia iar la Centrul de zi pentru copii Ioaniş, marea familie s-a reunit prin participarea familiilor, a fraţilor mai mici sau mai mari, a rudelor copiilor, alături de personalul Centrului. La serbare au participat şi administratorul Centrului, părintele Vasile Şoptea, asistentul social, Cerasela Ciordaş precum şi surorile de la Fundaţia Căminul Francesco, Beiuş.
Într-o atmosferă încărcată emoţional, prin sinceritatea, bucuria şi emoţia momentului, copiii au încântat mintea şi sufletul celor prezenţi prin colinde, poezii şi scenete. Printre momentele artistice s-a regăsit şi o meditaţie - „Isus nu este…. Moş Crăciun”, care a scos în evidenţă faptul că Moşul ne pune darurile sub brad, dar Isus a devenit darul nostru care este un ajutor ce nu lipseşte niciodată, îngrijeşte inimi rănite şi pregăteşte locuri în cer. La finalul serbării, părintele Vasile Şoptea, i-a invitat pe cei prezenţi în sală, să-i aplaude din tot sufletul pe copii, „pentru dăruirea, sinceritatea şi bucuria pe care au transmis-o”, afirmând că acesta este rezultatul muncii copiilor, iar ca bucuria să fie deplină, a subliniat: „azi, copiii au spus că Isus nu este … Moş Crăciun, dar Isus l-a trimis pe Moş Crăciun să le facă o surpriză”. În aplauzele şi ropotele de bucurie ale tuturor copiilor prezenţi în sală, Moş Crăciun a venit în mijlocul lor. În jur de 100 de copii au primit cadouri. Cadourile aduse de Moş Crăciun, au fost oferite de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, de surorile de la Fundaţia Căminul Francesco şi de Asociaţia Tineretului Român - Unit Oradea. Pe chipurile copiilor se putea citi fericirea, sclipirea din ochişorii lor exprimând mulţumirea. Le mulţumim celor care au binevoit să răsplătească activitatea copiilor. Ne bucurăm că la Centrul de zi pentru copii Ioaniş, pentru câteva zeci de minute cerul cu pământul s-a unit într-o veşnică sărbătoare a naşterii Mântuitorului nostru, Isus Cristos.
Vă dorim din toată inima ca flacăra speranţei să ardă mereu în sufletele dumneavoastră pentru a avea o viaţă plină de linişte, credinţă şi iubire alături de Isus, speranţa noastră.
Corina Andraş