AcasăNoutăţi201010 Aprilie: Comunicat

Comunicat

Distribuirea de alimente este o sărbătoare atât pentru beneficiari, cât şi pentru noi, ca asociaţie.
În perioada Postului Mare am organizat o colectă de alimente în patru biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” şi Biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 243 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm orele de lucru a voluntarilor am ajunge la suma de 1.579,5 lei.
La colectă s-au adunat alimente de bază, şi anume: ulei (176 de litri), făină (324 de Kg), zahăr (171 de Kg) orez (93 de Kg) etc., cu o valoare de inventar de 3.181 lei. Unii credincioşi au ales să facă donaţii în bani. Donaţiile în bani au fost în valoare de 7. 485 lei.
Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De aceste pachete beneficiază peste 80 de familii aflate în dificultate. Aceste familiile au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi.
Anul aceasta 50 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti.
Caritas Eparhial