HomeNotizie20152 Dicembre: Întâlnire cu voluntarii Caritas

Telefono:

Notizie

Întâlnire cu voluntarii Caritas

Pentru mai multe zile, Centrul social „Maria Rosa” al Asociatiei Caritas Eparhial Oradea s-a transformat în locul de întâlnire a voluntarilor, nu cu beneficiarii noştri, cum se întâmplă în fiecare zi, ci o întâlnire a voluntarilor cu angajaţii asociaţiei. Întâlnirile au avut loc sâmbătă, 14 noiembrie, a.c., de la orele 10.00 la 12.00 şi joi, 19 noiembrie, a.c., de la 17.00 la 19.00.
Obiectivele acestor întâlniri au fost cunoaşterea voluntarilor, cunoaşterea organizaţiei şi a activităţilor în care sunt implicaţi voluntarii, precum şi planificarea activităţilor viitoare.
Întâlnirile s-au desfăşurat într-un climat deschis şi prietenos. A fost prezentată asociaţia şi s-au făcut câteva jocuri, s-au împărtăşit păreri, mărturii din experienţa de voluntar şi idei de îmbunătăţire a zilei voluntarului.
Proveniţi din medii foarte diferite: elevi, studenţi, persoane încadrate în câmpul muncii, persoane ajunse deja la vârste onorabile, scopul şi intenţia de a face bine aproapelui, au adus la aceste întâlniri un număr de 80 de voluntari. La sfârşitul întâlnirilor, ne-am propus să răspundem afirmativ invitaţiei părintelui Vasile Şoptea, administratorul Centrului social, aceea de a face parte din categoria oamenilor care nu îşi prezintă doar dorinţa de a face ceva, cât mai mult chiar fac ceva concret pentru comunitatea în care trăiesc.
Traian OSTAHIE
Coordonator Departament Voluntari