HomeNotizie201522 Ottobre: UN MILION DE STELE, 2015

Telefono:

Notizie

UN MILION DE STELE, 2015

Evenimentul de advocacy Un milion de stele, a ajuns în România la cea de-a VI-a ediţie. In acest an, organizaţiile Caritas din România au organizat cu această ocazie şi o strângere de semnături pentru Petiţia DA Servicii Sociale prin care se solicită Guvernului României creşterea cu 0,3% pe an din PIB, până în 2020, a bugetului alocat serviciilor sociale. În Oradea, evenimentul a fost organizat de Asociaţiile Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Catolica Oradea.
În premieră în 2015 evenimentul a fost organizat de către Caritas Eparhial Oradea şi în localităţile: Zalău, Şimleu Silvaniei şi Beiuş.
Peste 300 de persoane au participat în Oradea, alături de PSS Virgil Bercea, (episcopul greco-catolic de Oradea), PSS László Böcskei (episcopul romano-catolic de Oradea), angajaţii şi voluntarii celor două organizaţii Caritas. Programul a început cu melodiile corului de copii de la Catedrala Romano-Catolică din Oradea, după care elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu au organizat un FlashMob intitulat „Caut o lumina”, îndemnându-i pe toţi cei de faţă să semneze petiţia. Finalul a fost dat de Asociaţia culturală şi umanitară Resonnance care a pregătit un concert de pianina cu participarea d-nei Lavinia Dragoş (pianista şi directoarea asociaţiei) şi a d-şoarei Maria Alice Poenariu, cursanta Resonnance şi elevă la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara.
Le mulţumim cu această ocazie partenerilor din Oradea: Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică din Oradea, Episcopia Romano-Catolică din Oradea, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea, Asociaţia culturală şi umanitară Resonnance, Sinton Expert, Superior Audio, Digi 24 Oradea, Cotidianului Crisana, Radio Maria si Radio Vocea Evangheliei, precum şi partenerilor din Şimleu Silvaniei: Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei, Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu şi Asociaţia Copiilor cu Autism – Dawn, Şanse Egale.
Pentru cei ce nu au semnat Petiţia Da Servicii Sociale, şi doresc să o facă, îi invităm pe site-ul http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale .
Acest eveniment a fost organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Raluca Naom
ESCI DALLA ABITUDINE!