AcasăNoutăţi20157 Octombrie: Un Milion de Stele

Un Milion de Stele

Vino şi spune DA Servicii Sociale!, vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00
Susţine Petiţia prin care cerem Guvernului să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale
Vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00, în 54 de localităţi din România, organizaţiile Caritas susţinute de partenerii lor fac apel către Guvernul României să crească valoarea finanţării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând astfel pe cei 40% din cetăţenii României care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, să trăiască o viaţă demnă!
Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, Un Milion de Stele, 2015 (www.unmiliondestele.ro) a ajuns la ediţia a şasea în România. Anul acesta evenimentul de advocacy aduce în prim plan importanţa serviciilor sociale şi impactul pozitiv pe care acestea îl au la integrarea profesională şi socială a persoanelor vulnerabile.
Vineri, 16 octombrie la ora 18.00 în 54 de localităţi din România se vor aprinde candele ale solidarităţii, se va face cunoscută petiţia iniţiată de Confederaţia Caritas România DA Servicii Sociale şi se vor strânge semnături care vor crea baza de susţinere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe an în PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale. Petiţia poate fi semnată si online la adresa: www.petitieonline.com/da_servicii_sociale
Prin evenimentul de advocacy Un Milion de Stele susţinem cauza persoanelor nevoiaşe şi a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăşi situaţia de dificultate în care se află. Acţiunea face apel şi către publicul larg, Mass-Media, autorităţile centrale şi locale să susţină un sistem de asistenţă socială transparent şi sustenabilitatea finanţării şi furnizării serviciilor sociale.
Prin organizarea evenimentului Un Milion de Stele, Confederaţia Caritas România s-a asociat încă din anul 2009, acţiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensibiliza cetăţenii şi de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie şi care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spaţiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.
Detalii despre eveniment, harta cu localităţile participante la eveniment şi adresa din fiecare localitate, pot fi găsite pe site-ul www.unmiliondestele.ro
Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
***
Confederaţia Caritas Romania (www.caritas.org.ro) este o organizaţie neguvernamentală de tip reţea, cu o istorie de peste 20 de ani, cu rolul de a reprezenta la nivel naţional si internaţional cele 10 organizaţii Caritas active în România. Caritas în România abordează sistematic şi structurat problemele sociale ale comunităţilor răspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel naţional, activitatea organizaţiilor Caritas este concentrată pe domenii de specialitate în cadrul cărora se derulează mai multe programe de asistenţă socială complexă: îngrijire la domiciliu, servicii socio-medicale pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, educaţie pentru prevenirea dezastrelor naturale, intervenţie directă în caz de calamităţi, asistenţă directă şi consiliere, centre de zi pentru copii şi tineri, activităţi de integrare comunitară şi profesională pentru persoane defavorizate social. Caritas România este membră a Caritas Europa (www.caritas.eu ) şi a Caritas Internationalis (www.caritas.org).
CCR