AcasăNoutăţi201510 August: Inaugurarea magazinului second-hand “dinŞifonier”

Inaugurarea magazinului second-hand “dinŞifonier”

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a inaugurat astăzi magazinul second-hand “dinŞifonier”, situat în Oradea, str. Decebal, nr. 76, bl. C6 parter (vis-a-vis de fosta fabrică Înfrăţirea).
La deschidere au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, ai partenerului SC Public Euroconsulting SRL, potenţiali clienţi şi reprezentanţi ai presei.
“Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, pe lângă toate intervenţiile şi serviciile sociale pe care le oferă, pe lângă faptul că îngrijeşte persoane vârstnice şi hrăneşte persoane fără adăpost, se preocupă şi de a produce schimbare socială în rândul grupurilor dezavantajate, prin crearea de locuri de muncă pentru aceştia” a declarat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
“Clienţii “dinŞifonier” vor avea ocazia ca, prin achiziţionarea produselor din cadrul magazinului, care vor fi comercializate la preţuri foarte bune, să beneficieze atât de produsul achiziţionat, cât şi să contribuie la o schimbare socială, având în vedere că profitul generat de magazin va fi utilizat exclusiv în scop social” a declarat Monica Suciu, manager proiect.
“Magazinul “dinŞifonier” este un concept de magazin second-hand ce furnizează articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier, obiecte de uz casnic şi accesorii de înaltă calitate prin personal calificat, având preţuri accesibile tuturor cumpărătorilor. Programul de funcţionare a magazinului va fi de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00.” a declarat Bianca Gheţe, administrator al magazinului.
Magazinul “dinŞifonier” este un nume nou în rândul magazinelor second-hand din Oradea, acesta fiind o structură de economie socială, creată în cadrul proiectului “Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Începând cu data de 5 ianuarie 2015, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, în parteneriat cu SC Public Euconsulting SRL implementează proiectul “Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 60 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, motiv pentru care în cadrul proiectului au fost iniţiate 3 forme de economie socială, care au creat 16 locuri de muncă pentru persoane vulnerabile: firma de construcţii, SC CEO CONSTRUCT SRL, firma de comerţ cu amănuntul, SC CEO STORE SRL precum şi un atelier de producţie lumânări, SC ARDDOR D-LUXE SRL.
Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte