AcasăNoutăţi201526 Mai: Colectă pentru Nepal

Colectă pentru Nepal

În momentul de faţă, prisosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)
+ Virgil Bercea
Episcop
Iubiţi credincioşi,
Catastrofa din Nepal se prezintă în cifre îngrijorătoare: 7.000 de morţi şi 14 000 de răniţi. Conform informaţiilor comunicate de Organizaţia Naţiunilor Unite, peste 8 milioane de oameni au fost afectaţi de acest eveniment. Primele cifre arată că peste 160.000 de case au fost distruse.
Nepalul este o ţară muntoasă, cu multe zone foarte greu accesibile. În această perioadă, mai ales pe timp de noapte, temperaturile sunt destul de mici şi peste câteva săptămâni va începe şi sezonul musonic, care aduce ploi abundente şi va îngreuna accesul la persoanele sinistrate. Foarte multe persoane au rămas fără adăpost.
Momentan, echipele de evaluare Caritas vizitează şi evaluează zonele afectate. Nevoile cele mai urgente sunt legate de asigurarea unui adăpost pentru cei rămaşi fără case. O altă problemă o reprezintă lipsa apei potabile, a alimentelor şi a echipamentelor gospodăreşti. Gospodăriile care au pierdut un membru al familiei sau au casele distruse şi deteriorate, precum şi minorităţile etnice, au prioritate în cazul distribuţiilor.
Confederaţia Caritas România, împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Internationalis, doreşte să vină în ajutorul celor care astăzi suferă în Nepal.
Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţe celor care nu mai au nimic, o pot face duminică, 7 iunie 2015. Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru ajutorul celor care astăzi suferă în Nepal.
Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 7 iunie 2015 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei Caritas Eparhial până la 22 iunie 2015, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi bine întru sfintele noastre biserici!
Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte
Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie:
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902