AcasăNoutăţi201016 Martie: Premiul special pentru campanie de voluntariat public

Premiul special pentru campanie de voluntariat public

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a participat la Gala Oameni pentru oameni, ediţia a VII-a, 2010 la două secţiuni, cu două proiecte diferite. În urma jurizării ACEO a fost nominalizată la secţiunea Cea mai bună campanie de atragere de fonduri cu proiectul: „Colecta de Crăciun” precum şi la secţiunea Cea mai bună campanie de voluntariat cu proiectul „Oameni pentru oameni”.
ACEO a primit Premiul special pentru campanie de voluntariat public, cu proiectul "Oameni pentru oameni” . Motivaţia Juriului: „Un proiect ce a adus zâmbetul înapoi copiilor sărmani sau bolnavi din Oradea, prin spectacole şi vizite ale clovnilor-voluntari la spitalele din localitate”.
Premiul a fost înmânat de Dorel Şandor, Director Centrul pentru Studii Politice şi Analize Comparative, directorului executiv al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, Adela Ghiţulescu.
Cele 145 proiecte înscrise în concurs au mobilizat resurse în valoare de 17 600 000 EUR, cu 10 milioane mai puţin decât totalizau proiectele înscrise în ediţia din 2009.
Deşi se observă că bugetele proiectelor de CSR s-au redus în anul care a trecut, companiile şi organizaţiile au găsit metode creative pentru a continua să se implice. Au fost nominalizate spre exemplu semnificativ mai multe proiecte de voluntariat decât în oricare dintre ultimii şapte ani.
Gala Oameni pentru Oameni este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi Camera de Comerţ Americana în Romania. BRD Groupe Societe Generale a fost pentru al treilea an consecutiv partenerul naţional al evenimentului. Vodafone Romania şi Lafarge Romania au susţinut această ediţie ca sponsori ai categoriei de voluntariat şi respectiv contribuţii individuale remarcabile. Gala s-a bucurat de asemenea de parteneriatul cu Fundaţia Post Privatizare şi de sprijinul partenerilor media TVR şi HotNews precum şi al esimplu.ro, LumeBuna.ro şi stiriong.ro.
Juriul Galei Oameni pentru Oameni:
Dana Deac, Director TVR 1
Andreea Roşca, Publisher Money Express