AcasăNoutăţi20155 Mai: Loterie pentru Centrul de Zi Ioaniş

Loterie pentru Centrul de Zi Ioaniş

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, organizează Loteria pentru Centrul de zi Ioaniş. Loteria se desfăşoară în perioada 02 mai 2015 – 01 iunie 2015. Biletele se pot procura din Librăria Gutenberg, str. Ep. Mihai Pavel nr.4 Oradea, de la sediul asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, str. Ep. Mihai Pavel nr.3 Oradea precum şi de la voluntarii caritas. Pentru a participa, persoanele trebuie să achiziţioneze minim un bilet de Loterie. Valoarea unui bilet este de 5 lei. Regulamentul este disponibil în mod gratuit oricărui solicitant la sediul organizatorului precum şi pe site-ul
Premiile care vor fi acordate în cadrul acestei Loterii sunt următoarele: Premiul 1: O săptămână la Rimini, Italia, pt. 2 persoane; Premiul 2: Şcoală auto, categoria B pt. o persoană; Premiul 3: Un weekend la Coada Lacului pt. 2 persoane; Premiul 4: O cină pt. 2 persoane la Hanul cu Noroc; Premiul 5: O cină pt. 2 persoane la Hanul cu Noroc; Premiul 6: Un robot de bucătărie; Premiul 7: O pereche încălţăminte - Leonardo; Premiul 8: O trusă de cosmetice pt. 2 persoane; Premiul 9: Un pachet cu vitamine pt. 2 persoane; Premiul 10: Un pachet cu vitamine pt. 2 persoane; Premiul 11: Un portofel; Premiul 12: Un portofel.
Extragerea premiilor va avea lor în data de 4 iunie 2015, ora 14.00, la sediul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, în prezenţa presei. Orice persoană care doreşte este liberă să participe la extragere. Numerele câştigătoare cu premiile aferente vor fi afişate pe site-ul asociaţiei, www.caritaseparhial.ro, şi vor fi publicate în presa din Oradea în zilele următoare extragerii.
Persoanele care se află în posesia unui bilet de Loterie câştigător poate veni să îşi revendice premiul oricând din momentul anunţării numerelor câştigătoare, de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.00, dar nu mai târziu de 12 iunie 2015. Înmânarea premiilor se va realiza la sediul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, din Oradea, str. Ep. M. Pavel nr 3.
Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte
Cheltuieli cu Centru de Zi
5.252 lei total cheltuieli lunare pe centru
169,41 lei cheltuieli pe zi pe centru
3,85 lei / copil
Centrul de Zi pentru copii Ioaniş a fost înfiinţat în anul 2003 de către Congregaţia Surorilor Minime ale Reginei Purgatoriului. În 2014, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a preluat centrul, reluând activitatea începând cu data de 2 octombrie, oferind servicii sociale specializate, destinate copiilor care provin din familii aflate în dificultate.
În cadrul Centrului de Zi pentru copii Ioaniş, se oferă zilnic servicii sociale pentru 44 de copii de clasele I –IV. De asemenea 30 de copii de clasele V –VIII, participă în fiecare vineri la activităţi – recreative organizate în cadrul centrului.
Beneficiarii Centrului de Zi sunt copii aflaţi în risc de abandon şcolar, care provin din familii monoparentale sau familii aflate în dificultate.
Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi pentru copii Ioaniş sunt servicii sociale specializate care au ca scop prevenirea abandonului şcolar, asigurarea unor condiţii armonioase de creştere, educare şi formare profesională, precum şi dezvoltarea capacităţii individului pentru depăşirea situaţiei de nevoie socială.
Pentru îndeplinirea scopului propus, Centrul de Zi pentru copii Ioaniş, le asigură copiilor un mediu adecvat pentru a creşte şi a se dezvolta armonios, ajutându-i să se integreze în societate, oferindu-le şanse egale la educaţie cu ceilalţi copii.
Programul Centrului de Zi pentru copii Ioaniş funcţionează zilnic de luni până vineri între orele 12 -16.30. Activităţile desfăşurate se realizează în funcţie de nevoile reale ale copiilor. Astfel, copiii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare, care le asigură resursele calorice necesare pentru buna dezvoltare. Ajutorul acordat în efectuarea temelor pentru şcoală precum şi meditaţiile extra şcolare au ca scop sprijinirea părinţilor în educarea şcolară a copiilor. Totodată, copiii participă la activităţi educative informale şi formale prin care aceştia au ocazia de a adopta anumite atitudini, de a exterioriza anumite comportamente, construindu-şi astfel profilul psihosocial.
Prin activităţile de creaţie se urmăreşte descoperirea talentelor artistice şi muzicale ale copiilor ţinându-se cont de preferinţele şi particularităţile fiecărui copil. Aceste activităţi constau în confecţionarea de felicitări, picturi, desene, colaje şi diverse obiecte. În ceea ce priveşte activităţile recreative, acestea oferă copiilor beneficiari posibilitatea de a participa la activităţi de relaxare în timpul liber şi joc. De asemenea, copiii participă şi la activităţi moral-religioase în cadrul cărora aceştia sunt informaţi despre importanţa credinţei.
Toate aceste activităţi vin în folosul copiilor, ajutându-i să se dezvolte armonios, să devină persoane autonome, corecte, cinstite şi responsabile şi nu în ultimul rând să se respecte pe sine şi pe ceilalţi.