AcasăNoutăţi201515 Aprilie: COMUNICAT

COMUNICAT

În perioada Postului Mare 2015, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat o colectă de alimente în bisericile greco-catolice din Oradea: Catedrala „Sfântul Nicolae”, Mănăstirea „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime”, iar în perioada 02-10 aprilie 2015 am fost prezenţi la Selgros Cash&Carry şi în Era Shopping Park pentru colecta de alimente neperisabile pentru familiile şi persoanele sărace din comunitate.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare şi în zilele de peste săptămână la cele două magazine, 94 de voluntari, cu vârste cuprinse între 15 şi 71 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 637 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 3.019,38 lei.
La aceste colecte s-au adunat alimente de bază, după cum urmează:
Colectă biserici: ulei (110 de litri), făină (96 de Kg), zahăr (106,5 de Kg) orez (65 de Kg), făină de mălai (34,5), griş (3,5), paste făinoase (77 pachete), conserve diferite (326 buc.), dulciuri (28 bucăţi) etc. cu o valoare de inventar de 2.277 lei.
Colectă Selgros Cash&Carry şi Era Shopping Park: ulei (191 de litri), făină (360 de Kg), zahăr (145,5 de Kg) orez (100 de Kg), paste făinoase (136 pachete), conserve diferite (180 buc), dulciuri (306 bucăţi) etc. cu o valoare de inventar de 4.632,5 lei.
Unele persoane au ales să facă donaţii în bani. Acestea au fost în valoare de 8.023 lei.
O parte din alimente vor fi distribuite celor mai sărace familii din comunitate iar cea mai mare parte vor fi folosite pentru pregătirea mesei de prânz a copiilor care frecventează centrele de zi ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Mulţumim credincioşilor greco-catolici, orădenilor şi bihorenilor precum şi partenerilor noştri, care au făcut posibilă organizarea colectei, în numele beneficiarilor noştri.
Pr. Olimpiu Todorean