AcasăNoutăţi201514 Aprilie: Sărbătoarea Paştelui alături de cei sărmani

Sărbătoarea Paştelui alături de cei sărmani

În fiecare an sărbătorim Paştele şi de fiecare dată ne bucurăm de Învierea Domnului, aşteptând cu emoţie să luăm Lumina şi să cântăm cu toţii “Cristos a Înviat”. Paştele este sărbătoarea Luminii şi a Speranţei pentru toţi: bogaţi şi săraci.
Persoanele pe care le sprijin zilnic, având un aspect fizic neîngrijit ce scoate în evidenţă lipsurile şi carenţele prin care trec de-a lungul timpului, persoanele a căror mâini noduroase de munci şi suflete sfâşiate de greutăţi, au sărbătorit printr-o masă festivă, şi în acest an, alături de angajaţii şi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Masa le-a fost servită de către PSS Virgil Bercea, angajaţii asociaţiei şi voluntarii Adina Popa, Ioana Cazacioc, Noemi Miklos, Jurjac Tudor, Andrei Onici şi Iuliana Dejeu, voluntari care oferă sprijin în activităţile pe care organizaţia le desfăşoară.
O gustare rece (ou, drob de miel şi salată), ciorbă de miel, piure cu friptură de porc la cuptor, cozonac, cafea şi un pahar de vin au fost bunătăţi preparate în bucătăria proprie a cantinei sociale.
La finalul prânzului PSS Virgil a dat binecuvântarea şi s-a cântat de către toţi cei prezenţi, într-un singur glas “Cristos a înviat”, marcându-se şi în felul acesta trecerea unui alt Paşte din viaţa noastră trăind şi privind bucuria din ochii Mântuitorului prin ochii celor mai sărmani dintre noi.
Ioana Gherasim