AcasăNoutăţi201513 Aprilie: Şcoala poate fi şi altfel… în Centrul Social Maria Rosa

Şcoala poate fi şi altfel… în Centrul Social Maria Rosa

Elevi din clasele IX – XII, a Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea au participat zilnic, în săptămâna 6 – 10 aprilie a.c., la activităţile din cadrul Centrului Social Maria Rosa. Cei 47 elevi au fost însoţiţi de profesoarele Monica Faur, Adriana Miclăuş, Sanda Miclăuş şi Mihaela Moca. Cadrele didactice au reprezentat un exemplu de urmat pentru elevii proprii, prin implicarea în activităţile care au fost propuse de către asociaţie. Domeniul în care s-au implicat a fost social, în cadrul Serviciului Cantină Socială şi Duşuri Sociale. Fiecărei clase în parte i s-a prezentat asociaţia de către asistentul social, fiind apoi instruiţi, îndrumaţi şi supravegheaţi pe tot parcursul activităţilor desfăşurate.
Activităţile în cantina au fost de curăţenie generală concretizate prin spălarea ferestrelor, a uşilor, a faianţei, a scaunelor şi meselor. La duşurile sociale au fost spălate cele 4 grupuri sanitare ale beneficiarilor şi au distribuit beneficiarilor produsele de igienă necesare pentru efectuarea duşului.
Elevii au ajutat şi la pregătirea hranei pentru prânz a asistaţilor apoi au servit masa beneficiarilor şi astfel au avut oportunitatea de a cunoaşte persoane fără adăpost, singurătatea şi sărăcia în care aceştia trăiesc. Acest fapt a dus la aprecierea, conştientizarea şi valorificarea familiei şi a condiţiilor de care elevii dispun.
Tinerii şi-au valorificat talentele prin implicarea activă de care au dat dovadă. Au fost deschişi şi entuziasmaţi de faptul că pot fi utili pentru semenii lor aflaţi în nevoie. Dacă la început au avut un sentiment de reticenţă, la încheierea programului aceştia au avut un sentiment de satisfacţie şi de împlinire sufletească, devenind plini de compasiune şi empatie faţă de beneficiarii asociaţiei.
Pentru aceşti elevi această experienţă a fost una de bun augur, o provocare şi o stimulare la participarea de activităţi caritative, dorind ca pe viitor să devină voluntari ai asociaţiei.