HomeNotizie20151 Aprile: INVITATIE

Telefono:

Notizie

INVITATIE

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează în perioada 02 - 10 aprilie 2015, în Era Shopping Park (din Calea Aradului) şi Selgros Cash&Carry Oradea, între orele 12.00 – 21.00 o colectă de alimente neperisabile pentru cei peste 80 de copii din Centrele de Zi din Oradea şi Ioaniş.
Voluntarii asociaţiei pot fi întâlniţi pe galeriile din Era Shopping Park şi Selgros Cash&Carry, informând persoanele care îşi fac aici cumpărăturile că au posibilitatea de a face un gest caritabil, de a dona unul sau mai multe produse pentru centrele de zi pentru copii.
La standul Caritas sunt înregistrate toate produsele primite. O parte dintre ele vor fi distribuite celor mai sărace familii din comunitate iar o parte vor fi folosite pentru pregătirea mesei de prânz a copiilor care frecventează centrele de zi ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Tuturor familiilor li se fac anchete sociale pentru a cunoaşte direct situaţia lor şi a selecta acele familii care au într-adevăr cea mai mare nevoie de ajutor. Cu fiecare familie se semnează un contract de prestări servicii sociale, în care sunt stipulate obligaţiile fiecărei părţi. Scopul intervenţiilor fiind acela ca, oferind sprijin să scoatem familia din situaţia în care se află şi a o ajuta să redevină independentă.
Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un 1 litru de ulei sau la 1 kg de paste. Şi poate ne gândim, „mai mult nu pot” sau „nu e mare lucru”. Însă e mare lucru, pentru acele familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta. Poate vi se va părea prea puţin să donaţi 1 litru de ulei sau 1 kg de paste. Dar dacă nu unul ci o sută de oameni renunţă la 1 litru de ulei sau 1 kg de paste, aceşti copii vor avea asigurată pentru o bună perioadă de timp masa de prânz.
Invităm aşadar, pe toţi cei care treceţi prin Era Shopping Park şi Selgros Cash&Carry, până pe 10 aprilie 2015, să vă gândiţi preţ de câteva clipe la cei care se găsesc în lipsuri şi dificultăţi, să încercaţi, oferind ceva din puţinul vostru, să fiţi mai buni cu cei de lângă voi.
Vă aşteptăm!
ESCI DALLA ABITUDINE!