AcasăNoutăţi201526 Ianuarie: Conferinţa de lansare a proiectului

Conferinţa de lansare a proiectului

„Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, în parteneriat cu SC Public Euroconsulting SRL a organizat astăzi, 26 ianuarie 2015, Conferinţa de lansare a proiectului „Implicare activă pentru dezvoltare comunitară”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Conferinţa a avut loc la Oradea, Seminarul Greco-catolic, Parcul Traian, nr. 20.
În cadrul conferinţei au fost prezentate obiectivele proiectului, activităţile ce urmează a fi implementate, rezultatele şi indicatorii proiectului. Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 60 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă) din Regiunea Nord-Vest a României, judeţul Bihor, pe toată perioada proiectului.
Proiectul se va implementa în perioada 5 ianuarie – 31 decembrie 2015 şi beneficiază de un buget de 2.193.040 lei. În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de calificare şi cursuri de scurtă durată pentru 60 de persoane de etnie romă. Dintre acestea, 16 persoane vor fi angajate în cadrul celor 3 economii sociale înfiinţate (firmă de construcţii, depozit cu vânzare de îmbrăcăminte şi mobilier second-hand şi atelier de confecţionare lumânări) şi cel puţin 5 persoane de etnie romă vor fi angajate pe piaţa muncii, ca urmare a oferirii serviciilor de mediere a muncii.
Conferinţa s-a bucurat de participarea ONG-urilor locale, a potenţialilor beneficiari, precum şi a autorităţilor publice locale, care au avut ocazia să previzioneze impactul proiectului asupra comunităţilor unde va fi implementat.
“Proiectul este adresat în principal persoanelor de etnie romă din Municipiul Oradea şi comunele Sântandrei şi Finiş, care vor beneficia de calificare gratuită, în domenii în care urmează să lucreze, o dată cu înfiinţarea celor 3 forme de economie socială: firmă de construcţii, depozit cu vânzare de articole de îmbrăcăminte şi mobilier second-hand şi atelier de confecţionare lumânări. Considerăm că activităţile proiectului vor aduce o schimbare benefică în rândul beneficiarilor, întrucât mare parte din aceştia vor deveni persoane active, care vor contribui la bugetul de stat, şi nu vor mai avea nevoie să fie asistaţi pasiv din bugetul de stat” a declarat Monica Suciu, manager proiect.