AcasăNoutăţi20156 Ianuarie: Săracii, serviţi de episcop

Săracii, serviţi de episcop

De Crăciun, familiile se întâlnesc, se aşează la mese bogate, colindă şi servesc bucate gustoase. Însă există, în urbea noastră, persoane fără adăpost, persoane singure, vârstnici şi nevoiaşi care nu au o coajă de pâine şi care nu au pe nimeni care să le deschidă uşa. Asociaţia Caritas Eparhial Oradea s-a gândit, şi în acest an, să asigure căldură şi o masă caldă de Crăciun pentru aproape 100 de persoane care fie nu au unde să locuiască ori în casele cărora nu a intrat un suflet de om de extrem de multă vreme.
„Crăciunul este sărbătoarea familiei. Ne-am dorit ca şi noi, Caritas Eparhial Oradea, să fim o familie pentru oamenii nevoiaşi. Oferindu-le un prânz cald, alături de voluntarii şi angajaţii noştri, ne-am dorit să-i facem pe cei prezenţi să simtă spiritul acestei sărbători”, a spus părintele Vasile Şoptea, administratorul cantinei sociale a Asociaţiei Caritas Eparhial.
Preasfinţia Sa Virgil Bercea nu este la prima experienţă de acest gen. Cu multe alte ocazii, i-a servit pe cei peste 1.000 de sărmani care iau masa în Comunitatea din Sant’Egidio. În opinia sa, un gest mic poate hrăni sufletul şi trupul celor nevoiaşi.
„Astfel de gesturi îmi dau o doză mare de energie. Trebuie să avem dragoste şi compasiune faţă de cei uitaţi ori marginalizaţi de societate. Ne bucurăm împreună cu ei, iar asta e extraordinar. Trebuie să facem bine aproapelui”, a mărturisit episcopul Virgil Bercea.
La cantina Centrului Social „Maria Rossa” iau masa zilnic peste 50 de persoane care trăiesc la limita existenţei, fiind selectate de asistenţii sociali ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Sursa:http://www.bihon.ro
Crina Dobocan