AcasăNoutăţi201411 Decembrie: Înainte de a pleca, informează-te!

Înainte de a pleca, informează-te!

Este un proiect al Confederaţiei Caritas România care are în vedere desfăşurarea unei campanii de informare a persoanelor ce doresc să meargă să muncească peste hotare, mai precis în Marea Britanie. În cadrul acestui proiect, vor avea loc mai multe întâlniri, în cadrul cărora se va aduce la cunoştinţă pentru cei interesaţi, tot ceea ce trebuie sa aibă în vedere înainte dar şi după ce au plecat în Marea Britanie.
Marţi, 09.12.2014, a avut deja loc prima întâlnire, organizată de Caritas Eparhial Oradea, în cadrul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, unde au participat studenţi de la diferite facultăţi, din cadrul Universităţii din Oradea. Întâlnirea s-a dovedit a fi una destul de acaparantă, întrucât la finalul acesteia, unul din feedback-urile primite, semnala nevoia de astfel de campanii, deoarece există cazuri în care românii ajung să fie înşelaţi de străini prin tot felul de mijloace, întorcându-se cu greu în ţară, din insuficienţă de bani, în urma unei perioade în care au muncit, fără să-şi primească remuneraţia cuvenită.
Traian Ostahie