AcasăNoutăţi201417 Noiembrie: Conferinţă Internaţională

Episcopia Greco-Catolică Oradea, sub patronajul
Conferinţei Episcopilor Catolici din România
cu sprijinul principal al Renovabis
au plăcerea să vă invite la conferinţa internaţională cu tema
Migraţia romilor – dileme şi perspective ale Uniunii Europene
ce se va desfăşura în perioada 18-20 februarie 2015
Oradea, România
Context şi motivaţie
Migraţia este un fenomen complex şi migraţia romilor este cea care a lansat, de fapt, întregul proces de focalizare a atenţiei asupra excluziunii romilor în Uniunea Europeană.
Motive, destinaţii, profilul migranţilor, impactul socio-economic, integrare, mituri şi realităţi, perspective din diferite puncte de vedere. Abordări şi soluţii – au funcţionat ele până acum? Au nevoie de îmbunătăţiri sau să fie schimbate?
Reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale naţionale, instituţiilor europene cu responsabilităţi în acest domeniu, ai societăţii civile şi ai diverselor organizaţii reprezentative ale romilor din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Slovacia, Spania, România vor fi invitaţi să participe la această conferinţă şi să lucreze împreună la găsirea unor modalităţi mai bune, mai eficiente de a aborda această chestiune actuală şi, în acelaşi timp, provocatoare.
Mod de desfăşurare
Conferinţa este gândită să fie foarte interactivă şi este planificată ca o experienţă de împărtăşire, gândire şi învăţare împreună. Evenimentul va oferi participanţilor un cadru în care aceştia să împărtăşească experienţele din proiecte, bune practici dar şi să pună întrebări la care să caute împreună răspunsuri.
Folosind principiile metodelor „work-caffe” respectiv „open space”, participanţii vor fi cei care vor stabili temele specifice ale dezbaterilor şi vor formula, la final, concluziile.
Înscriere
Invitaţia oficială, agenda evenimentului, formularul de înscriere şi toate celelalte informaţii important a fi cunoscute de către participanţi vor fi trimise acestora până în data de 1 decembrie 2014.
Data limită de trimitere a formularului de înscriere completat este 15 decembrie 2014.
Având în vedere că numărul de locuri la acest eveniment este limitat, organizatorii aşteaptă să primească cât mai repede formularul de înscriere, până la această dată.
Până în 20 decembrie 2014 cei înscrişi vor primi, din partea organizatorilor, confirmarea participării lor la conferinţă.