Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201416 Octombrie: Două săptămâni la Caritas Eparhial Oradea
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Două săptămâni la Caritas Eparhial Oradea

Două săptămâni la Caritas Eparhial Oradea

Cu o varietate bogată de impresii despre viaţa în România şi experienţe de muncă avute la Caritas Eparhial în Oradea, am revenit la locul nostru de muncă.
Este un buchet imens de prietenie şi ospitalitate caldă care s-a născut în noi, informaţii şi perspective din activitatea practică care ne-au impresionat.
Acest nou Caritas în Oradea a fost creat acum 10 ani. O organizaţie a apărut acolo, iar aceasta, este clar pentru noi, abordează cele mai grele şi apăsătoare probleme din oraş şi din regiune, cu o utilizare optimă a resurselor umane şi financiare.
Din multele întâlniri la care am participat şi din conversaţiile la care am asistat, am putut constata că organizaţia poate să funcţioneze pentru că obiectivele cuprinse în viziune nu sunt doar formule teoretice.
Fiind angajaţi Caritas într-o ţară care are o tradiţie catolică, am simţit atitudinea spirituală şi orientarea acestei instituţii. Acest lucru este exprimat prin deschiderea serviciilor pentru toţi oamenii indiferent de naţionalitate sau religie.
Şi aşa am putut să înţelegem cum se poate reuşi să câştigi pentru activitatea desfăşurată de Caritas, aproximativ 300 de voluntari din parohii şi din societate în general. Aceşti voluntari se preocupă cu atenţie de toate persoanele care trăiesc în sărăcie şi apelează la serviciile organizaţiei.
Caritas Eparhial nu este organizaţie mare dar este remarcabil cum reuşesc 12 angajaţi în colaborare cu voluntarii să abordeze şi să găsească modalităţi de ajutorare a celor aflaţi în nevoie.
Noi avem impresia că acest Caritas este ca un aluat care afectează în mod constant oamenii de rând dar şi nivelul social şi politic.
Am avut posibilitatea să vedem multe exemple:
- centrul social cu cantina socială (loc de întâlnire pentru femeile şi bărbaţii fără adăpost) şi duşurile sociale;
- centrul de zi, după masă, pentru şcolari;
- suport pentru familii tinere;
- şi, bineînţeles, privirea îndreptată spre oamenii care încă nu aparţin unui grup de oameni cu perspective bune pentru supravieţuire.
Din inimă vine mulţumesc-ul pentru zilele petrecute la Caritas Eparhial, pentru cazare şi găzduire, pentru cadoul "Timp" primit din partea angajaţilor de la Caritas.
Un mulţumesc special pentru Adela, Delia şi părintele Vasile pentru ospitalitatea arătată, pentru posibilitatea oferită de a cunoaşte viaţa din România, viaţa cu părţile ei însorite şi umbroase, pentru întâlnirea cu episcopul de Oradea, PSS Virgil Bercea.
Valoroasă a fost pentru noi şi invitaţia directorului de la Caritas Catolica Oradea. Cu Ilona am avut posibilitatea să vedem diversitatea problemelor care se rezolvă la acest Caritas în spirit creştin.
De asemenea, am dobândit multe impresii despre ţară şi despre Caritas-ul din Caransebeş în urma vizitei, de două zile făcută acolo, în compania lui de Ludwic Mleziva, un administrator cu experienţă.
Am părăsit Oradea cu promisiunea şi dorinţa ca aceste impresii şi legături să nu se piardă ci să se dezvolte cât mai mult.
Multe salutări,
Wolfgang şi Peter
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS