Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi20148 August: Locuinţe pentru tineri defavorizaţi oferite de Asociaţia Caritas Eparhial
Casa Frenţiu
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Locuinţe pentru tineri defavorizaţi oferite de Asociaţia Caritas Eparhial

Locuinţe pentru tineri defavorizaţi oferite de Asociaţia Caritas Eparhial

Zece perechi de tineri majori care au părăsit instituţiile de ocrotire ale statului, doresc să lucreze şi să-şi întemeieze o familie vor beneficia, timp de cinci ani, de o locuinţă într-un imobil ce va fi construit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preotul Olimpiu Todorean, preşedintele asociaţiei.
Sfinţirea temeliei blocului cu zece apartamente, pe trei etaje, destinat tinerilor defavorizaţi a avut loc miercuri, 6 august 2014, în strada Cantacuzino, nr. 56, din Oradea.
„Noi nu dorim să avem proprietari, dar nici asistaţi sociali. Vrem să le acordăm o şansă tinerilor fără părinţi, care vor să-şi întemeieze o familie şi să lucreze, pentru a se integra şi ei în societate”, a afirmat preotul.
Tinerii vor fi îndrumaţi pentru a-şi găsi un loc de muncă corespunzător, pentru a învăţa să îşi gestioneze banii, resursele, viaţa în general. Fiecare familie va putea locui în acest bloc pentru o perioadă de maxim cinci ani. În toată această perioadă ei nu vor fi singuri, deoarece când vor avea nevoie de sprijin, de îndrumare, specialiştii asociaţiei le vor fi aproape. După cinci ani, se preconizează ca aceştia să reuşească să-şi conducă singuri viaţa. De asemenea, în blocul DAR ei nu vor sta gratuit. Vor plăti cheltuielile pentru facturi şi o mică chirie, fiind obligaţi şi să depună lunar o sumă de bani într-un cont, astfel că după cinci ani vor avea o rezervă care să fie folosită ca un mic avans pentru a-şi putea lua un credit sau pentru a merge în chirie într-o altă locaţie, în condiţii similare cu alte familii.
„Este o datorie creştinească să ne ajutăm semenii, mai cu seamă pe cei care nu au avut niciodată părinţi, cărora le-a lipsit întotdeauna afecţiunea mamei, nu au niciun punct de reper, niciun sprijin. Venim în ajutorul celor care, descoperind dragostea, vor să trăiască bucuria de a avea o familie şi de a dărui ceea ce ei nu au putut primi, iubire”, a mai spus preotul.
Proiectul intitulat „Un DAR pentru viaţă” în valoare totală de 400.000 de euro este susţinut financiar cu 350.000 de euro de către Asociaţia Chiese del’Est din Italia, diferenţa de 50.000 de euro urmând să fie obţinută de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea de la sponsori sau donatori persoane fizice şi juridice din România. Blocul de locuinţe va fi construit în aproximativ 12 luni.
Asociaţia Caritas Eparhial mai construieşte în prezent, în Oradea, un cămin pentru bătrâni cu garsoniere numit Casa Frenţiu, pe strada Spartacus, cu o capacitate de 48 de persoane, a cărui valoare se ridică la 1,2 milioane de euro. Clădirea este aproape de finalizare, dar pentru că se bazează pe donaţii, termenul de predare este estimat pentru septembrie 2015.
Asociaţia mai vine în ajutorul semenilor necăjiţi prin Centrul social „Maria Rosa”, unde zilnic mănâncă 70 de oameni ai străzii şi au posibilitatea de a face duş. De asemenea, voluntarii asociaţiei asigură bunul mers al unui centru de zi pentru copii, ce găzduieşte 11 copilaşi, iar din toamnă vor prelua şi un centru de zi pentru copii din localitatea Ioaniş.
Eugenia Paşca, Agerpres
corespondent pt judetul Bihor
Direcţionează 3,5%
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS