AcasăNoutăţi201431 Iulie: Caritas – Creştinul şi faţa socială a Europei

Caritas – Creştinul şi faţa socială a Europei

În perioada 29 iulie – 13 iulie 2014, Caritas Eparhial Oradea a primit vizita a doi colegi din Germania: Wolfgang Krinner, asistent social în Caritas Regensburg şi Peter Oberleitner, referent pastoral în Caritas Passau.
Drumul celor doi spre Caritas Eparhial Oradea a fost deschis de fosta noastră colegă Ioana Haniş, în anul 2012 care a participat la întâlnirea pregătitoare din cadrul acestui proiect.
Scopul proiectului şi motivul pentru care Peter şi Wolfgang s-au aflat în Oradea a fost de a face un schimb de experienţă şi o analiză a modului în care lucrează alte Caritas-uri. Programul în cele două săptămâni petrecute în Oradea a cuprins: prezentarea organizaţiei, a departamentelor, a programelor şi a serviciilor sociale, prezentarea criteriilor de selecţie pentru beneficiari, prezentarea istoriei Bisericii Greco-Catolice şi istoria Caritas-ului în România, relaţia dintre Biserică şi Stat, relaţia Caritas-ului cu alte organizaţii, vizitarea oraşului, etc. Rezultatul acestei analize va fi cuprins într-un raport pe care cei doi oaspeţi trebuie să îl facă.
Dincolo de acest proiect însă s-au creat relaţii de prietenie şi s-au pus bazele pentru colaborări viitoare.