Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201417 Iulie: Curs de Lobby şi Advocacy
Casa Frenţiu

CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Curs de Lobby şi Advocacy

Curs de Lobby şi Advocacy

Cursul de lobby şi advocacy s-a realizat în cadrul Reţelei SenioriNET vizând Serviciile de Îngrijire la Domiciliu din România în perioada 2 – 4 Iulie 2014, la Hotelul Capitol, din Braşov.
Prima zi a debutat cu prezentarea organizatorilor şi a participanţilor, agenda cursului, obiectivele acestuia, regulile şi aşteptările participanţilor.
Obiectivul general al cursului a fost creşterea capacităţii membrilor reţelei SenioriNet de a deveni actori activi la nivel local şi naţional în domeniul politicilor publice adresate vârstnicilor, cu precădere în domeniul îngrijirilor la domiciliu.
În prima partea a zilei a doua s-au abordat aspectele teoretice referitoare la conceptele de advocacy şi lobby, cu o aplicaţie practică pentru fiecare concept. În a doua parte a zilei s-au prezentat elementele strategiei campaniei de advocacy, care sunt următoarele:
După prezentarea aspectelor teoretice s-a trecut la partea practică, unde participanţii au fost împărţiţi în 3 grupe, iar fiecare grupă a avut de întocmit o campanie de advocacy cu paşii parcurşi până în prezent.
În ziua a treia s-a continuat activitatea practică, campania de advocacy, la care s-au mai adăugat 2 aspecte importante: resursele necesare campaniei, cum le obţinem şi cum le ajustăm activităţilor şi mesajul campaniei, care trebuie să fie clar, convingător şi relevant campaniei.
La sfârşitul cursului s-au recapitulat informaţiile prezentate, iar apoi s-au revizuit aşteptările şi temerile identificate la începutul cursului.
Cursul s-a încheiat cu completarea unui chestionar de evaluare a acestuia şi prezentarea de către fiecare participant a unei concluzii referitoare la participarea în cadrul cursului de advocacy şi lobby.
Ligia Ioana Deac
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS