AcasăNoutăţi201416 Iulie: Îngrijirile la domiciliu - un drept legal, nu un privilegiu!

Îngrijirile la domiciliu - un drept legal, nu un privilegiu!

Forumul Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu pentru persoane vârstnice
Îngrijirile la domiciliu - un drept legal, nu un privilegiu!
În perioada 18-20.06.2014 a avut loc la Sinaia, Forumul Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu pentru persoane vârstnice. În prima zi s-a făcut o prezentare a obiectivelor forumului de către Doina Crângaşu, managerul de proiect. S-au trasat obiectivele reţelei Seniori NET constând în facilitarea dialogului dintre furnizorii de îngrijiri la domiciliu privaţi şi publici, încurajarea schimbului de opinii şi experienţe, formularea de recomandări către decidenţi.
Obiectivele strategice: Îmbunătăţirea cadrului legislativ; Dezvoltarea capacităţii reţelei de a influenţa politici publice; Promovarea SenioriNET: plan de informare, întâlniri cu liderii din opinia publică; Colaborare şi schimb de experienţă între membri reţelei, facilităţi la informare; Promovarea ONG-urilor; Creşterea numărului şi aria de acoperire pentru îngrijiri la domiciliu; Promovarea şi susţinerea programului şi a serviciilor sociale; Promovarea drepturilor şi persoanelor vârstnice.
În a doua parte a zilei a fost prezent secretarul de stat Vasile Cepoi (Ministerul Sănătăţii) care a asigurat participanţii ca din partea domniei sale au tot sprijinul şi a formulat opinii în nume personal şi al Ministerului:
Ziua a doua a fost dedicată în special discuţiilor din zona socială fiind prezenţi la Forum reprezentanţi ai Ministerului Muncii.
Preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice a propus: coalizarea organizaţiilor la nivel local, evitarea zonei neutre, implicarea mai mare a statului nu numai din punct de vedere financiar.
Pe grupuri s-au discutat problemele la nivel de Consiliu local, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, DGASPC, Public larg fiind specificate problemele şi eventualele soluţii pentru fiecare obiectiv propus.
www.seniorinet.ro
Simona Todorean