AcasăNoutăţi201410 Iunie: Apel colectă

Apel colectă

În momentul de faţă prinosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)
Iubiţi credincioşi,
Cele mai puternice ploi din ultimi 120 de ani au provocat inundaţii catastrofale în Serbia şi în Bosnia şi Herţegovina. Sute de mii de oameni au pierdut tot ce au avut. În Bosnia, un sfert al populaţiei este afectat de inundaţii. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi, aproximativ 100.000 de case, dar şi 230 de şcoli şi spitale sau policlinici au fost distruse. În ambele ţări, zeci de oameni au murit din cauza inundaţiilor.
În acest sens, Confederaţia Caritas România prin Programul Naţional de Intervenţie în situaţii de Urgenţă împreună cu parteneri din reţeaua Caritas Internationalis doreşte să intervină în ajutorul celor care astăzi suferă în Serbia şi în Bosnia şi Herţegovina.
Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţa celor care nu mai au nimic, o pot face duminică, 15 iunie 2014. Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru a veni în ajutorul celor care astăzi suferă în Serbia, în Bosnia şi Herţegovina.
Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 15 iunie va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei Caritas până la 1 iulie 2014, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi binele!
Virgil Bercea
Episcop