Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201413 Mai: Pelerinaj la Sighet
Casa Frenţiu
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Pelerinaj la Sighet

Pelerinaj la Sighet

Îndemnaţi de cuvintele Sfântului Apostol Pavel „priviţi la înaintaşii voştri, priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa!” (Evrei 13, 7), toţi angajaţii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, am pornit în ziua de sâmbătă, 10 mai 2014, spre Sighet.
Pe drum, Pr. Vasile Şoptea ne-a propus spre meditare un cuvânt de învăţătură inspirat din Sfânta Scriptură şi din viaţa episcopilor încarceraţi şi morţi la Sighet, în faimă de martiri. Noi, lucrători ai Caritas-ului, ar trebui să lăsăm la o parte „corcoteala şi cârcotelile” atunci când ceva nu ne place sau nu merge bine, şi să lucrăm în tăcere dând exemplu prin munca noastră.
La Sighet, am participat cu toţii la celebrarea Sfintei Liturghii în „Cimitirul Săracilor”, locul care, aşa cum a predicat Preafericitul Cardinal Lucian, „freamătă de dorurile” martirilor care au înţeles riscurile „imobilismului” ca persoane şi ca Biserică, care s-au ridicat la chemarea Domnului să îşi ia patul pătimirilor şi au păşit pe calea pregătită lor de mântuitorul, pe Calea Crucii, în urma Crucii Domnului. „Ierarhi, preoţi, persoane consacrate şi mireni, care au ştiut să „citească” semnele timpului, descoperind degetul Proniei Divine în zbuciumul acelor vremuri. Sfinţi care ne cer nu doar să le pomenim memoria, şi nu doar să ne închinăm jertfei lor, ci mai ales să îi imităm şi să credem în credinţa lor.” (Preafericitul Cardinal Lucian)
Cu aceste cuvinte în suflet, ne-am îndreptat să vizităm Muzeul Memorial Sighet, iar pe drumul de întoarcere am oprit şi la Săpânţa, pentru a vizita „Cimitirul Vesel”.
A fost o zi dedicată cinstirii martirilor bisericii noastre, o zi de formare spirituală, petrecută împreună ca şi colegi şi prieteni.
Adela Ghiţulescu Popa
Direcţionează 3,5%
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS