AcasăNoutăţi20148 Mai: Colecta de Paşti, 2014 rezultate

Colecta de Paşti, 2014 rezultate

În perioada Postului Mare 2014, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat o colectă de alimente în bisericile greco-catolice din Oradea:Catedrala „Sfântul Nicolae”, Mănăstirea „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime”, Biserica „Sfântul Gheorghe”, Biserica Înălţarea Domnului, Biserica „Schimbarea la faţă”, Biserica Seminarului „Sfântul Gheorghe”, în parohia Haieu şi parohia Marghita, iar în perioada 8-18 aprilie 2014 am fost prezenţi la Selgros, respectiv 12-18 aprilie 2014, în Era Shopping Park (din Calea Aradului) pentru a colecta de alimente neperisabile pentru familiile şi persoanele sărace din comunitate.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare şi în zilele de peste săptămână la cele două magazine, 78 de voluntari, cu vârste cuprinse între 15 şi 61 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 412 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 1.952 lei.
La aceste colecte s-au adunat alimente de bază, după cum urmează:
Colectă biserici: ulei (182 de litri), făină (245 de Kg), zahăr (164 de Kg) orez (126 de Kg), paste făinoase (105 pachete), conserve diferite (136 buc), dulciuri (28 bucăţi) etc. cu o valoare de inventar de 3.727 lei.
Colectă Selgros şi Era Shopping Park: ulei (175 de litri), făină (203 de Kg), zahăr (146 de Kg) orez (78 de Kg), paste făinoase (111 pachete), conserve diferite (148 buc), dulciuri (232 bucăţi) etc. cu o valoare de inventar de 3.870 lei.
Unele persoane au ales să facă donaţii în bani. Acestea au fost în valoare de 9.996 lei.
Din alimentele colectate vom asigura pachete alimentare, pe toată perioada anului, familiilor ai căror copii frecventează Centrul de zi „Gabriele” şi celor aflate în baza de date a Centrului de Îngrijire la Domiciliu. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice - care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Şi de data aceasta o parte semnificativă a bunurilor colectate va fi destinată Centrului Social „Maria Rosa” unde se prepară zilnic masa de prânz pentru 70 de persoane.
In numele beneficiarilor noştri, mulţumim partenerilor noştri care au făcut posibilă organizarea colectei, precum şi tuturor celor care au făcut aceste donaţi.