AcasăNoutăţi20148 Mai: La masă cu sărmanii de Paşti

La masă cu sărmanii de Paşti

Aşa cum face în fiecare an, şi de această dată, de Sfintele Paşti, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) şi-a aplecat privirile spre cei nevoiaşi.
Organizaţia, nu doar că a dus tradiţia mai departe, ca beneficiarii săi să nu ducă lipsă de ceva la praznicul Învierii Domnului, ci s-a îngrijit să ofere căldură şi speranţă sărmanilor. 50 de persoane, care provin din familii nevoiaşe şi chiar oameni ai străzii, beneficiari ai programului „O masă caldă pentru sărmani”, au luat masa de Paşti împreună cu angajaţii, voluntarii şi familiile celor din ACEO, la cantina socială a organizaţiei. În jurul prânzului, bucuroşi că cineva se gândeşte la ei, s-au aşezat cuminţi la masă şi au mâncat în linişte tot ce li s-a pus în farfurie (drob de miel, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel etc.). La final nu au uitat să spună: „Vă mulţumim pentru că ne-aţi făcut să ne simţim ca într-o familie!”. Într-adevăr, angajaţii şi voluntarii Caritas Eparhial au avut grijă ca masa să fie bogată, iar atmosfera cât mai familiară.
Caritas Eparhial a reuşit astfel să-i facă pe oameni să uite, pentru o clipă, de problemele cu care se confruntă şi să trăiască cu adevărat sărbătoarea Învierii Mântuitorului.
„Dorim ca asistaţii noştri să simtă de Paşti, mai mult ca oricând, că fac parte dintr-o familie – familia Caritas. Dorim să aducem un strop de bucurie, cu ocazia Sfintelor Sărbători, în sufletul şi pe chipul unor oameni singuri, aflaţi în nevoie sau bolnavi”, a declarat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.
Crina Dobocan www.bihon.ro