Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi20148 Mai: Prieteni pentru un zâmbet
Casa Frenţiu

CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Prieteni pentru un zâmbet

Prieteni pentru un zâmbet

În perioada 02.04 – 06.04.2014, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a organizat un nou curs de formare pentru viitorii voluntari clovni-doctori. Astfel, tineri cu suflet nobil, au ales să înveţe puţin din tainele ”clovnăritului”, pentru a putea să îşi dovedească talentul actoricesc şi spontaneitatea, stârnind zâmbete şi voie bună, atunci când îşi fac apariţia. Voluntarii clovni au fost instruiţi în arta modelării baloanelor, trucuri şi mişcare scenică pentru vizitele pe care le vor face la secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea.
Cei şase voluntari care au absolvit cursul, au aflat diferenţa dintre clovnul-doctor şi clovnul de circ. Clovnul-doctor care îşi desfăşoară activitatea în spital are un comportament mai temperat, adecvat locului în care se află. La spital, jocurile zgomotoase şi cele care implică efort fizic, nu au ce căuta. Rolul clovnului de spital se bazează foarte mult pe spontaneitate, pe improvizaţie, pentru că fiecare situaţie este diferită, el devenind tovarăşul de joacă al copiilor internaţi.
Costumul unui clovn de spital se compune dintr-un halat alb imprimat cu personaje din desenele animate, atât de dragi copiilor, iar machiajul este unul foarte simplu. Misiunea este una foarte importantă, clovnul-doctor îşi asumă cu responsabilitate rolul pe care îl are. Aceşti clovni, sunt adevărate pansamente pentru suflet, pentru că e de ştiut faptul că terapia prin râs are efecte benefice, atât pentru copilul care se află în suferinţă, cât şi pentru părinţii care suferă şi ei la rândul lor.
Voluntarul care doreşte să facă această muncă are şi el, fără îndoială avantaje. Cel care a îmbracă costumul de clovn-doctor îşi dezvoltă abilităţi care îi pot fi de folos în viitor, cum ar fi de exemplu capacitatea de a vorbi în faţa unei asistenţe, susţinerea unor cursuri pe diferite domenii…
Bianca Gheţe
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS