AcasăNoutăţi201413 Aprilie: Colectă de alimente

Colectă de alimente

Încă din anul 2006, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează colecte de alimente care sunt destinate celor mai sărace persoane din comunitate. În acest an, colecta intitulată „Deschide uşa inimii tale” se desfăşoară în două locuri: în magazinul Selgros Cash and Carry Oradea, în perioada 8 – 18 aprilie 2014, între orele 14.00-21.00, precum şi în Era Shopping Park, în perioada 12 - 18 aprilie 2014, între orele 16.00 - 21.00,
Colectele se desfăşoară cu sprijinul voluntarilor asociaţiei (pot fi recunoscuţi după şorţurile inscripţionate cu sigla asociaţiei) care distribuie fluturaşi clienţilor pentru a-i informa despre posibilitatea de a cumpăra alimente şi de a le dona apoi la stand. Toate alimentele colectate sunt notate într-un tabel pe baza căruia sunt introduse mai apoi în gestiunea asociaţiei. Cei care doresc sau cărora le este mai uşor, pot face şi donaţii în bani.
Alimentele sunt destinate celor mai sărace familii din comunitate. Familiile primesc sprijinul asociaţiei după ce li s-a făcut o anchetă socială, după ce s-au stabilit nevoile reale pe care le au dar şi resursele de care dispun, pentru ca, lucrând împreună, familia sau persoana să depăşească situaţia în care se află şi să redevină independentă.
Persoanele dispuse să facă un gest caritabil, de a împărţi cu cei care nu au ce să pună pe masă, sunt invitate ca la întâlnirea voluntarilor asociaţiei să facă o donaţie pentru cei săraci. Misiunea Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea este de a sprijini în mod caritabil şi fără discriminare de orice fel persoanele şi familiile din comunitate aflate în dificultate. Aşadar, donaţiile dumneavoastră vor ajunge acolo unde este într-adevăr nevoie de ele!