AcasăNoutăţi201431 Martie: Gala Asistenţei Sociale Bihor

Gala Asistenţei Sociale Bihor

În data de 26 martie a.c., s-a organizat în zona metropolitană Oradea prima ediţie a Galei Asistenţei Sociale Bihor. Evenimentul a avut loc la Casa de cultură, începând cu orele 18. Gala a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor furnizoare de servicii sociale de la nivelul Judeţului Bihor – manageri, asistenţi sociali, precum şi alte categorii profesionale care activează într-o organizaţie sau instituţie furnizoare de servicii sociale (psihologi, educatori, pedagogi etc.) precum şi cadre didactice universitare.
În cadrul evenimentului au fost acordate numeroase distincţii pentru rezultatele obţinute în domeniul asistenţei sociale atât entităţilor juridice furnizoare de servicii sociale de la nivelul Judeţului Bihor, dar şi profesioniştilor care şi-au dedicat activitatea acestui domeniu. Totodată, gala a marcat şi 10 ani de la reglementarea profesiei de asistent social.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a fost nominalizata la secţiunea 10: "Spre cel sărac apleacă-ţi urechea şi cu dulceaţă dă-i bineţe". În cadrul acestei secţiuni au fost nominalizate încă alte două asociaţii, câştigătoare fiind declarată Asociaţia Caritas Eparhial Oradea căreia i s-a acordat premiul pentru performanţa şi excelenţa cu care contribuie la dezvoltarea asistenţei sociale, la stabilirea echilibrului social prin participare socială.
Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.
Ioana Gherasim