AcasăNoutăţi20096 Noiembrie: Eveniment cultural de excepţie

Eveniment cultural de excepţie

Un eveniment cultural de excepţie s-a petrecut ieri, în Sala mare a Primăriei Oradea, la care a fost prezent şi PS Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Este vorba despre lansarea cărţilor semnate de scriitorul şi eseistul Ioan F. Pop, "Sfântul Augustin - morfologia unei paradigme", apărută la Editura "Dacia" 2009 (având la bază o teză de doctorat în filosofie susţinută la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj), respectiv "Jurnal aproape închipuit", Editura "Dacia", 2009 (jurnal scris la Roma şi Paris, cu ocazia unor stagii de cercetare). Evenimentul a avut loc în organizarea Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi a Primăriei municipiului Oradea, moderator fiind preotul Olimpiu Todorean. Invitaţi să prezinte cărţile au fost: PS Sa Virgil Bercea, prof. univ. dr. Vasile Muscă, prof. univ. dr. Blaga Mihoc, conf. univ. dr. Marius David Cruceru.
Ioan F. Pop s-a născut în 1959, în judeţul Sălaj, şi este licenţiat în teologie-istorie la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. La aceeaşi universitate şi-a luat masteratul şi doctoratul, iar în 2005 a beneficiat de o bursă de studii doctorale la Roma. În anii '90 a lucrat ca redactor la Gazeta de Vest din Oradea, iar în prezent este muzeograf la Muzeul Ţării Crişurilor şi cadru didactic la Universitatea din Oradea.
Autor: (L.I.) www.crisana.ro