HomeNews201410 February: LANSARE DE CARTE

Address:

Phone:

LANSARE DE CARTE

În organizarea Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia celei de a XXII-a ZI Mondială a Bolnavului, în Librăria Gutenberg din Oradea, str. Ep. Mihai Pavel nr.4, în ziua de joi, 13 Februarie, a.c., ora 17.00, are loc lansarea cărţii: „Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, Editura Emma, 2013 şi vernisarea unei expoziţii de fotografii din operaţii pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara) şi transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni). Volumul cuprinde articole din ultimii cinci ani, ale Ramonei Băluţescu, jurnalist timişorean care publică în Oradea Press şi în Timişoara Express.
Cartea va fi prezentată de PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic, Ioan Moldovan, director al revistei „Familia”, Carmen Pantiş, coordonator de transplant, Gavril Buboi, protopop greco-catolic şi Ramona Băluţescu, autor.
Prin acest eveniment se doreşte a se reafirma rolul religiei în a sfătui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrală, rolul informării şi din surse jurnalistice în legătură cu donarea de sânge şi de organe.
Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vieţii căreia autoarea s-a implicat, penultimul articol din volum fiindu-i dedicat, are nevoie de un donator de celule stem, compatibil. Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar şi cu mai multe informaţii, care să ne ajute să luăm o decizie legată de donarea de organe dar şi că putem noi înşine, oricând, deveni donatori de sânge şi membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem.
Olimpiu Todorean
BE DIFFERENT!